Belofte Jari Carpentier rijdt zondag in eigen gemeente

Jari Carpentier wil zijn sterke seizoensstart in de resterende maanden nog eens bevestigen. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Jari Carpentier (20) hoeft zondag niet ver te rijden om een koers te betwisten. In Langemark-Madonna krijgt de tweedejaarsbelofte een mooie kans om zich dichtbij huis nog eens in de kijker te rijden. Aan motivatie alvast geen gebrek en ook met de conditie zou het wel snor moeten zitten. Al kreeg de Langemarknaar op het BK vorige week wel nog met een offday af te rekenen.

De 20-jarige Jari Carpentier is bezig aan zijn tweede campagne bij de beloften en dat is niet onopgemerkt gebleven. In de eerste seizoenshelft reed hij als het ware van de ene sterke prestatie naar de andere. Een paar mooie ereplaatsen in de kermiskoersen, een vijfde plaats op het PK in Bredene en ook in de interclubs stond hij meer dan zijn mannetje. Dat werd bekroond met een West-Vlaamse selectie voor Gent-Wevelgem/Kattekoers-Ieper. Het was dan ook geen onlogische keuze om specifiek naar het BK toe te werken, maar superbenen komen helaas niet op bestelling.

“Op het BK was het alsof ik met een vierkant tandwiel reed in plaats van met een rond”

“Het was alsof ik met een vierkant tandwiel reed in plaats van met een rond”, blaast Jari. “Ik kende gewoon een offday. En ook de omstandigheden zaten tegen. Ik startte een beetje achteraan en al vroeg in de wedstrijd scheurde het peloton door een valpartij, ik schat zo rond de 60ste positie. Net toen alles op een lint zat. We hebben serieus mogen knallen in ons groepje om dat gat nog dicht te krijgen. Ik had wel het geluk dat er ook een aantal mannen van Home Solutions de boot hadden gemist, anders was mijn koers meteen over. Nu kwam ik terug vooraan aansluiten, maar kreeg ik een serieuze patat en zat mijn BK erop…”

“Jammer, want na een mooi voorjaar had ik hier wel zo’n beetje naartoe gewerkt. Eind juni nam ik een weekje rust om dan terug op te bouwen. Het duurde een tijdje vooraleer ik het goede gevoel te pakken kreeg, maar dat leek niet op tijd terug te zijn. Vorige week woensdag reed ik in Beernem en toen had ik de indruk dat er wel wat op zat. Hopelijk komt dat er de komende weken nog uit.”

Mooi najaar

Want ook in het najaar liggen er nog kansen voor de tweedejaarsbelofte uit Langemark. Te beginnen nu zondag, quasi voor eigen volk in Madonna. “Een koers waar ik altijd met veel plezier naartoe trek en goed presteer. Bij de junioren werd ik er eens eerste en derde en vorig jaar nog elfde. Het is dus duidelijk een rondje dat me ligt. Nu ben ik opnieuw een tikkeltje sterker, dus wie weet wat erin zit?”

De rest van zijn programma ligt nog niet helemaal vast, maar hoogst waarschijnlijk staan er wel nog een paar grote koersen op het programma. “De Omloop van de Grensstreek en de Heuvelland Classic zijn twee interclubs waar ik nog naar uitkijk. De rest zien we dan wel. Ik kan het zonder druk aanpakken, want ik weet al waar mijn toekomst ligt. Ook in 2019 zal ik de kleuren van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen verdedigen. Het is een mooie ploeg met een aantrekkelijk programma en sterke renners. En ik voel heel veel vertrouwen! Ik zit hier uitstekend, dus waarom zou ik veranderen? Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik het voorstel kreeg en ben hier uitzettend tevreden mee”, besluit Jari Carpentier. (BVS)