Belofte Greg Luyssen timmert aan weg terug

Greg Luyssen. © foto Bart
Redactie KW

Het gaat terug goed met Greg Luyssen. De derdejaarsbelofte uit Adinkerke is op de terugweg na een fysiek én mentaal moeilijke periode. Halfweg maart liet hij zijn bloed controleren en daarbij kwam aan het licht dat klierkoorts in zijn lichaam begon te sluimeren. In plaats van te trainen, werd het rusten…

De 21-jarige Greg Luyssen was nochtans degelijk aan het seizoen begonnen. 2019 was op sportief vlak een moeilijk jaar, maar de Adinkerkenaar liet het kopje niet hangen en trainde hard om er dit voorjaar weer te staan. Hij veranderde van ploeg, nam deel aan enkele strandraces en verscheen vol motivatie aan de start van zijn eerste koersen. “En die verliepen op zich vrij goed”, vertelt Greg Luyssen. “Niet super, maar ik had er vertrouwen in dat ik nog ging groeien doorheen het seizoen. Maar al snel merkte ik dat er iets niet klopte. In koers kon ik 120 kilometer op mijn tanden bijten, maar daarna… Ik recupereerde helemaal niet en voelde me constant vermoeid. Normaal kom ik thuis van het werk, trek ik mijn koerskleren aan en spring ik op mijn fiets. Nu had ik helemaal nergens meer zin in en kwam ik bijna geen poot vooruit.”

De belofte besloot om toch maar eens langs te gaan bij de dokter en bloed te laten trekken. Daaruit kwam aan het licht dat er klierkoorts in zijn lichaam sluimerde. Helemaal doorbreken deed de ziekte niet, maar Luyssen moest wel de nodige rust in acht nemen. “Meer dan drie maanden heb ik mijn fiets niet aangeraakt“, zucht Greg. “Het was echt geen gemakkelijke periode en ik heb mentaal behoorlijk diep gezeten. Er waren dan wel geen koersen, maar terwijl mijn vrienden konden trainen in het mooie weer, moest ik rusten. Ik heb dan maar mijn gedachten proberen te verzetten door iets tofs te doen met mijn vriendin of te gaan vissen. Van zodra dat weer mocht natuurlijk.”

Slechts één koers

De derdejaarsbelofte dacht er zelfs over na om zijn fiets aan de haak te hangen, maar zover is het gelukkig niet gekomen. Een goede maand geleden hervatte hij de trainingen en nu kijkt hij weer vol optimisme vooruit. “Ik moet het nog steeds rustig aan doen, maar begin me elke week beter te voelen. Met de GP Jules Van Hevel in Ichtegem op 4 oktober staat er dit seizoen nog één wedstrijd op mijn programma. Dat is niet veel, maar ik wil er wel iets van maken. Ik wil op een positieve manier het wegseizoen afsluiten.”

En daarna is het alweer uitkijken naar 2021. Luyssen hoopt deze winter te kunnen deelnemen aan enkele strandraces en als laatstejaarsbelofte eindelijk te kunnen tonen wat hij waard is. “Eigenlijk moest dat dit jaar al gebeurd zijn. Ik maakte in het tussenseizoen de overstap naar vind! Cycling Project en keek ernaar uit om samen met John-Ross Clauw, Briek Beuselinck, Dominique Baeckelandt en de anderen te knallen in het voorjaar. Jammer dat het er nooit inzat, maar ik zal het volgend jaar opnieuw proberen“, besluit de bekister bij bouwbedrijf Furnibo. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier