Belofte Gianni Vermote ging al mountainbiken in Oostenrijk en is klaar voor de herstart

Gianni Vermote. © foto Coghe
Redactie KW

Laatstejaarsbelofte Gianni Vermote hoopt binnenkort eindelijk aan zijn seizoen te kunnen beginnen. Tijdens de lockdown bleef de 22-jarige Bredenaar in ieder geval trainen. “Soms was er wat minder goesting, maar het was een kwestie van eigen doelstellingen te zoeken.”

Over zijn conditie is de belofte van WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen alleszins meer dan tevreden. “Het kan haast niet beter, waarschijnlijk was mijn basisconditie nog nooit zo goed als nu. Door het goede weer zijn die duurtrainingen ook veel aangenamer”, aldus Gianni Vermote, die bijvoorbeeld eens op en neer naar Antwerpen fietste. “Dat was bijna 300 kilometer, in de winter zou ik zoiets nooit doen. Ik ben onlangs met ploegmaat Jonas Wyffels ook tien dagen gaan mountainbiken in Oostenrijk. Ik denk dat we vier uur na het openen van de grens daar aangekomen zijn (lacht). Dat was weer eens iets anders om mee te maken. Ik voel me dus goed, maar het zal nu belangrijk zijn om koersritme op te doen.”

Werken in het weekend

Voorlopig knelt daar echter nog het schoentje. Door zijn werk in de security kan de Bredenaar in het weekend zelden koersen. “Juli zal dus een moeilijke maand worden, terwijl ik in de zomer normaal altijd wel op woensdag en vrijdag kan koersen. Nu staan enkel Iddergem op 12 juli en Sint-Laureins op 29 juli op mijn programma.” Het is tegenwoordig ook niet altijd evident om in te schrijven. “Iedereen zit echt klaar aan zijn computer. De servers lagen plat, het was precies zoals met tickets voor een festival.”

16 augustus staat met rood in de agenda van Gianni Vermote. “De koers in Bredene start op nog geen 500 meter van mijn deur, daar wil ik dus naartoe proberen te pieken. Hopelijk lukt het qua inschrijving, want die koers zit sowieso altijd bomvol. Het is trouwens jammer om als laatstejaarsbelofte zo te moeten afsluiten. Misschien doe ik daarom deze winter eens wat strandraces”, besluit Gianni, die zich prima voelt bij WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen. “Het is misschien geen voordeel als je interclubs wil rijden, maar van ervaren gasten zoals Jérôme Baugnies en Joeri Calleeuw kan ik veel leren.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier