Belofte Gerben Kuypers zet het veldrijden even on hold omwille van zijn studies

Het gaat uitstekend met belofte Gerben Kuypers, dank u! Alleszins véél beter dan sommigen beweren. Het gerucht dat hij definitief gestopt zou zijn met wielrennen, klopt dus hoegenaamd niet.

Gerben Kuypers kan door zijn studies onvoldoende trainen. (Foto Coghe) © Foto Coghe

De 18-jarige Gerben Kuypers is inderdaad van de radar verdwenen sinds de veldrit in Roeselare, waarin hij op 21 oktober twintigste werd. Dat heeft zijn allerbeste reden: de volle focus op zijn beginnende hogere studies voor bachelor elektromechanica aan de hogeschool Vives, waarin hij langdurige dagen slijt. Soms van negen uur ‘s morgens tot kwart voor zeven ‘s avonds.

“Meer dan een uurtje op de rollen blijft er daarna meestal niet over om mijn basisconditie te onderhouden”, aldus Gerben Kuypers. “Zondag ben ik er dus in geen geval bij in Koksijde, want het is een manche van de Wereldbeker, waarvoor ik uiteraard niet geselecteerd ben. Zaterdag doe ik wel met bescheiden verwachtingen mee aan de A-cross in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.”

Focus op studies

Gerben had het zich niet anders voorgesteld bij de cumulatie eerstejaarsbelofte met zijn eerste kandidatuur voor bachelor aan de hogeschool Vives. Het was kiezen of delen en elke zinnige jonge mens zou hetzelfde beslissen als hij: volstrekte prioriteit voor zijn studies, die meer duurzame slaagkansen garanderen dan het veldrijden. Al hoeft op termijn het ene het andere uit te sluiten.

“Meer dan een uurtje op de rollen blijft er niet over na school om mijn conditie te onderhouden”

“Ik geef mijn favoriete sport zeker niet op, maar zette hem enkel on hold. In het allerbeste geval kom ik wekelijks immers maar aan vijf uur training, terwijl anderen aan het viervoud komen. Met die kerels kan ik toch moeilijk in de clinch gaan? Ik zie wel hoe dat de komende maanden en jaren evolueert. Om doorgedreven te trainen zijn de koude en duisternis mijn natuurlijke vijanden”, aldus de zoon van Nico Kuypers. (BCA)

Gerben over zijn overstap naar Tarteletto-Isorex

Gerben Kuypers werd begin februari 2018 op het wereldkampioenschap voor juniores in het Nederlandse Valkenburg achtste en eerste Belg. Toch was hij bij zijn toenmalige ploeg Callant-Doltcini, waar men allicht weet had van zijn toekomstige prioriteiten, de derde en overbodige neo-belofte. De Ramskapellenaar zegt het niet expliciet, maar je voelt dat het hem geen deugd heeft gedaan. Hij maakte van de nood een deugd en stapte over naar Tarteletto-Isorex.

“Ik werd er met open armen ontvangen en opgenomen”, zegt Gerben Kuypers. “Het team van Peter Bauwens is uitstekend gestructureerd en stelt het allerbeste materiaal te beschikking. Ik voel er niet de minste druk. Danny De Bie en Rony De Vos hebben er het volste begrip voor dat ik aan mijn studies voorrang geef. Dit is de gedroomde situatie om geleidelijk aan te groeien vanuit mijn huidige situatie.” (BCA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.