Belgische dames stellen teleur op WK tijdrijden

Ann-Sophie Duyck tijdens de tijdrit in Imola. © (Foto Belga)
Redactie KW

Met een 33e en 34e plaats, op 50 deelneemsters, braken de Belgische dames geen potten op het WK tijdrijden in Imola. Ann-Sophie Duyck klaagde over pijn aan de lever, Sara van de Vel hoopt vooral om de ervaring mee te nemen naar de toekomst.

Ann-Sophie Duyck behaalde in Ponferrada 2014 haar beste resultaat in een tijdrit op het WK ooit, een vijfde plaats. Daarna verging het haar minder en in Imola liep het niet beter na bijna anderhalf jaar vol blessureleed en finishte ze als 34e. “Het was een complete ramp”, zei ze na afloop. “De eerste drie, vier kilometer lag ik nog op schema, maar plots kreeg ik last van pijnscheuten in mijn lever en kon ik niet meer de waardes trappen die ik voor ogen had, zelfs niet eens trainingswaarden. Dit is frustrerend.”

Sara Van de Vel reed haar eerste WK ooit en eindigde als 33e. “Het was eigenlijk nog wel leuk”, klonk het kort. “Het liep beter dan tijdens de verkenning. De benen draaiden beter dan in de opwarming en ik ben blij dat ik onderweg dat goede gevoel gevonden heb. Uiteraard, ik besef wel dat mijn uitslag niet top is, maar dit was mijn eerste WK. Er zijn nog veel dingen waar ik moet aan werken en ik hoop om dit mee te pakken naar de volgende koersen”, eindigde de triatlete.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier