Ann-Sophie Duyck behaalde in Ponferrada 2014 haar beste resultaat in een tijdrit op het WK ooit, een vijfde plaats. Daarna verging het haar minder en in Imola liep het niet beter na bijna anderhalf jaar vol blessureleed en finishte ze als 34e. "Het was een complete ramp", zei ze na afloop. "De eerste drie, vier kilometer lag ik nog op schema, maar plots kreeg ik last van pijnscheuten in mijn lever en kon ik niet meer de waardes trappen die ik voor ogen had, zelfs niet eens trainingswaarden. Dit is frustrerend."

Sara Van de Vel reed haar eerste WK ooit en eindigde als 33e. "Het was eigenlijk nog wel leuk", klonk het kort. "Het liep beter dan tijdens de verkenning. De benen draaiden beter dan in de opwarming en ik ben blij dat ik onderweg dat goede gevoel gevonden heb. Uiteraard, ik besef wel dat mijn uitslag niet top is, maar dit was mijn eerste WK. Er zijn nog veel dingen waar ik moet aan werken en ik hoop om dit mee te pakken naar de volgende koersen", eindigde de triatlete.

(Belga)

Ann-Sophie Duyck behaalde in Ponferrada 2014 haar beste resultaat in een tijdrit op het WK ooit, een vijfde plaats. Daarna verging het haar minder en in Imola liep het niet beter na bijna anderhalf jaar vol blessureleed en finishte ze als 34e. "Het was een complete ramp", zei ze na afloop. "De eerste drie, vier kilometer lag ik nog op schema, maar plots kreeg ik last van pijnscheuten in mijn lever en kon ik niet meer de waardes trappen die ik voor ogen had, zelfs niet eens trainingswaarden. Dit is frustrerend." Sara Van de Vel reed haar eerste WK ooit en eindigde als 33e. "Het was eigenlijk nog wel leuk", klonk het kort. "Het liep beter dan tijdens de verkenning. De benen draaiden beter dan in de opwarming en ik ben blij dat ik onderweg dat goede gevoel gevonden heb. Uiteraard, ik besef wel dat mijn uitslag niet top is, maar dit was mijn eerste WK. Er zijn nog veel dingen waar ik moet aan werken en ik hoop om dit mee te pakken naar de volgende koersen", eindigde de triatlete.(Belga)