Belgisch kampioen Debusschere zat gevangen in achtervolgende groep

© BELGA
Redactie KW

Achter het leidende viertal ontpopte Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) zich in Dwars door Vlaanderen (1.BC) tot een ijzersterke locomotief voor zijn kopman Jens Debusschere.

De Belgische kampioen moest woensdag echter genoegen nemen met de achtste plaats. Benoot werd zesde.

“De eerste fase van de koers verliep zeer gunstig voor ons”, stelde Debusschere. “Nadat het peloton op de Holleweg in twee stukken was gebroken, reden wij nog met zes man in het eerste deel, terwijl Gert Dockx deel uitmaakte van de kopgroep. Jammer dat hij zijn wagonnetje niet bij Jelle Wallays kon aanhaken toen die aanviel op de Eikenberg.”

“Zelf kwam ik in een achtervolgende groep terecht, maar niet iedereen werkte goed mee. Na de Holstraat realiseerde ik me dat het vergeefse moeite was, hoewel we op een gegeven moment tot op 28 seconden van het leidende viertal genaderd waren. Dit was vooral door toedoen van Tiesj Benoot, die een fantastische koers reed. In de achtervolging hadden we eigenlijk nog iemand als hem nodig, maar dat was dus niet het geval. Ik heb ook mijn steentje bijgedragen, want als we niet terugkwamen kon ik ook geen sterk resultaat neerzetten. Spijtig dat mijn groep niet voor de zege kon sprinten. Ik maakte echt wel een kans en had er ook het volste vertrouwen in.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.