https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgen niet aan het medaillefeest op slotdag WK wielrennen in Brugge

© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Ook op de laatste dag van het WK Tijdrijden op de weg was er heel wat animo op en rond het fandorp op’t Zand in Brugge. Alvast Yves Lampaert uit Ingelmunster had een ruime schare supporters mee maar ook met hun luidkeelse steun zat een Belgische medaille er niet in.

De vijfde en laatste dag van het WK Tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge zit erop. Vandaag stond de gemengde ploegentijdrit, een relatief nieuwe discipline, op het programma. Er was opnieuw behoorlijk wat volk op de been maar toch merkelijk minder dan bij de tijdrit van de elite heren op zondag. Het publiek stond vooral opgesteld aan de aankomstzone van de heren langs de Hoefijzerlaan en aansluitend vrijdagmarkt en bij het startpunt van de vrouwen op een verhoog in de hoek waar de Noordzandstraat uitkomt op ‘t Zand.

De leden van Forza Lampaert, de supportersclub van West-Vlaming Yves Lampaert die deelnam aan de gemengde ploegentijdrit, had zich eerst in café Bras op ‘t Zand nog wat extra moed enthousiasme ingedronken en kwamen dan afgezakt naar de Hoefijzerlaan om hun held aan te moedigen in de laatste tientallen meters voor de finish. “Onze supportersclub bestaan intussen al een goeie tien jaar. We komen telkens samen in café Bockor in Ingelmunster; dat is dus ons supporterslokaal waar Yves uiteraard ook heel graag over de vloer komt”, vertelt Heide Vandekerckhove van Forza Lampaert.

“We proberen naar zo veel mogelijk koersen te gaan waar hij aan meedoet. In het voorjaar volgen we zo goed als alle koersen. En ja, als het uitkomt gaan we ook wel eens mee naar koersen in het buitenland. Wat Yves hier vandaag zal presteren in deze gemengde ploegentijdrit is moeilijk te zeggen… Het is toch iets nieuws he… Sowieso zijn we zondag ook supporteren in Leuven voor het wereldkampioenschap elite mannen wegrit. We leggen twee supportersbussen in vanuit Ingelmunster.”

Toen het Belgische team met dus ook Lampaert binnen reed, schreeuwden de trouwe supporters de longen uit hun lijf maar finaal bleek er toch geen medaille in te zetten. Daar kon ook de koning, die samen met Eddy Merckx in de volgwagen achter de Belgen aan reed, niet aan verhelpen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.