Belangrijke weken voor Jens Roose

Jens Roose tijdens het PK op de weg in De Panne. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jens Roose heeft afgelopen winter een opmerkelijk stap voorwaarts gezet. Terwijl de Langemarkenaar het in 2018 nog moeilijk had om zijn koersen uit te rijden, slaagt hij er dit seizoen wel in om vlotjes de grote groep te volgen.

Het is met een positief gevoel dat Jens Roose terugblikt op de eerste helft van 2019. Het gaat goed in de koers. Een pak beter dan vorig jaar alleszins, toen het nog harken was om uit te rijden. “Na een tegenvallend seizoen besloot ik om vorige winter toch maar eens een trainer onder de arm te nemen”, verklaart Jens zijn vooruitgang. “Samen kwamen we tot de conclusie dat ik eigenlijk te hard en te intensief trainde. Daardoor trok ik steeds vermoeid naar de koersen en miste ik de nodige frisheid. Nu ik iemand heb die me begeleidt en zegt wat ik moet doen, merk ik dat ik al heel wat progressie heb geboekt. Een 21ste plaats in Lendelede is tot nu toe mijn beste prestatie en daar ben ik zeker tevreden mee, al mag er natuurlijk altijd nog wat bijkomen.”

Het zou fantastisch zijn om voor eigen volk een topprestatie neer te zetten

In die goede lijn kwam er vorige maand wel even een knikje. De tweedejaarsnieuweling moest twee weekends op rij vroegtijdig afdraaien. “Het ging niet zoals het zou moeten”, vervolgt Roose. “Mijn trainer raadde me aan om eens mijn bloed te laten controleren. Uit die analyse maakte hij op dat ik weer wat vermoeid was. Een weekendje rusten leek hem de beste oplossing en dat advies heb ik dan ook opgevolgd. Gelukkig was het net de Rally van Ieper. (lacht) Ik wist dus wat gedaan. Al hoop ik wel dat ik nu weer vertrokken ben. Er komen deze zomer nog een pak mooie wedstrijden aan.”

Thuiskoersen

Te beginnen met de International Belgian Youth Tour dit weekend, een rittenkoers van vrijdag t.e.m. zondag in Vlaams-Brabant. “Iets waar ik zeker naar uitkijk”, knikt de renner van Wielerteam Ieper. “Het wordt mijn eerste meerdaagse en ik ben benieuwd wat dat zal geven. Het zal ook leuk worden om eens met de ploeg op weg te zijn. We zijn een toffe bende. Jongens als Luca Worm en Ibe Clabau zullen wel voor de sfeer zorgen.”

Amper een kleine week later staat er trouwens opnieuw een speciale wedstrijd op het programma van de 16-jarige Langemarkenaar. In Sint-Juliaan mag hij op een boogscheut van zijn deur aan de aanwezige supporters tonen wat hij waard is. “Het zou fantastisch zijn om daar een topprestatie te kunnen neerzetten! Voor eigen volk…. Ik ga alleszins alles geven. En op 21 juli heb je dan de koers in Langemark-Hagebos, weer een halve thuiswedstrijd. Ik zal mijn topvorm dus goed kunnen gebruiken.”

Fan van Mathieu

Met ook nog eens de Tour voor de deur, zal de wielergekke Jens goed weten wat gedaan. “Ik zal de Tour zeker op de voet volgen, maar vraag me niet wie er gaat winnen. Zolang het maar spannend wordt! Alleen jammer dat mijn favoriete prof niet meedoet: Mathieu van der Poel. Maar je kan nu eenmaal niet alles rijden, hé”, besluit de leerling aan het MSKA van Roeselare. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.