Beachrace Oostende aan tweede editie toe

We herkennen van links naar rechts organisator Björn Rondelez, Maxim Gosseries, Robin Vandenbogaerde, Milan Levecke, Jurgen Van den Bon en Johan Deschepper. (Foto KVDP)
Redactie KW

Voor het vierde jaar op rij organiseert mountainbikeclub de Beachbikers hun Kust Trail Run dat dit weekend plaatsvindt. Naast de loopwedstrijd is er voor het tweede jaar op rij ook een End of Summer Beachrace. Een verandering met de vorige editie is dat het evenement nu verspreid is over twee dagen.

“Vier jaar geleden besloten we om voor het eerst een trailrun organiseren”, begint Björn Rondelez die één van de stichtende leden is van de Beachbikers. “Met de opbrengst trachten we onze vergunningen te betalen en als het mogelijk is ook onze kledij. Vorig jaar maakten we de keuze om naast de trailrun ook een mountainbikewedstrijd te organiseren. Maar eerlijk gezegd komt er daar meer werk bij kijken dan voor een trailrun. Veel meer instanties moeten worden aangesproken. Vorig jaar vond alles op dezelfde dag plaats. Enerzijds is dat een voordeel, anderzijds een nadeel. De lopers en de mountainbikers legden ongeveer hetzelfde parcours af. Daarnaast konden ze elkaars wedstrijden bekijken. Voor ons als organisatie is het echter geen genot. We hadden nood aan meer ademruimte om alles in goede banen te leiden. Bovendien kunnen de mensen die de combi doen van extra hersteltijd genieten.”

“We kunnen spreken van een positieve evolutie. Elk jaar komen er deelnemers bij”

“We kunnen spreken van een positieve evolutie”, vervolgt de naar Koekelare uitgeweken Oostendenaar. “Elk jaar komen er deelnemers bij. Nu hopen we op een 120-tal inschrijvingen. Stiekem is het onze droom om ooit de kaap van 200 te ronden. We hebben er nu bewust voor gekozen om ons evenement eind september te laten gebeuren. Vorig jaar planden we ons initiatief in het eerste weekend van de negende maand. Dat viel echter tegen.”

Atypische cross

“Het centrale punt van onze wedstrijden is de Oosteroever van Oostende. Het mountainbikeparcours is negen km lang en een kruising van crosscountry en mountainbike. Een atypische strandcross met wat draaien en keren en hier en daar een helling. Het is iets minder zwaar dan vorig jaar toen het wat te extreem was. Ons parcours is een uitdaging voor iedere mountainbikeliefhebber. Wie zal deelnemen, weten we nog niet volledig. Er zijn ook daginschrijvingen mogelijk. Momenteel blijven de grote, Belgische namen afwezig. Raar. Want bij de vorige editie konden we bijvoorbeeld nog rekenen op crosser Gianni Vermeersch. We verwachten wel enkele Nederlanders en Fransen aan de start. Nu nog hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dan kunnen we een mooie wedstrijd beleven”, sluit Björn Rondelez af. (JV)