Bauhaus snelt naar dagzege, eindwinst voor Sosa

Redactie KW

Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) heeft zondag de slotrit in de Ronde van de Provence (Fra/2.Pro) op zijn naam gebracht. De Duitser was na 163,2 km, tussen Avignon en Salon-de-Provence, in een massaspurt sneller dan de Italiaan Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step), winnaar van de eerste twee etappes, en de Fransman Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic). De eindwinst gaat naar de Colombiaan Ivan Ramiro Sosa, die de zaterdagrit won op de Mont Ventoux.

Na de koninginnenrit op zaterdag met aankomst aan Chalet Reynard op de Mont Ventoux stond zondag een ‘gemakkelijke’ etappe op het programma, die in principe was weggelegd voor de sprinters. Toch besloten vier renners hun kans te gaan en te tekenen voor de vroege vlucht: Lluis Mas Bonet, Tony Gallopin, Andreas Leknessund en Jérémy Leveau.

Maximaal gunde het peloton hen vier minuten bonus, het waren de sprintersploegen die controleerden. Toen hun voorsprong steeds kleiner werd, op zo’n 23 km van het eind, besloot Mas Bonet alleen op pad te gaan. Hij sloeg een gaatje, maar op 9,7 km van de aankomst werd hij opnieuw opgeraapt door zijn vroegere metgezellen. Op dat moment bedroeg hun voorsprong nog 40 seconden op een jagend peloton.

Het peloton had perfect getimed en rekende de vluchters op 1,9 km van de finish in. De sprint werd voorbereid, zelfs wereldkampioen Alaphilippe deed zijn duit in het zakje voor ploegmaat Ballerini. Na Alaphilippe nam Stybar over om Ballerini te lanceren, maar die kwam uiteindelijk iets te vroeg alleen op kop en zag zich nog overvleugeld worden door Phil Bauhaus die van de andere kant hem voorbijsnelde. Bouhanni werd derde en maakte wat misbaar aan de streep omdat hij de nadar raakte, al dan niet door toedoen van Ballerini.

Emiel Vermeulen uit Koolskamp werd eerste landgenoot op een twaalfde plaats, Piet Allegaert uit Moorslede finishte als dertiende. De eindwinst is voor Sosa die na de Ronde van Burgos (2x), de Sibiu Cycling Tour en de Adriatica Ionica Race zijn vijfde eindzege pakt in een meerdaagse rittenkoers.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten