Axel Vandamme wint tweede reeks in Kuurne

Axel Vandamme won in Kuurne de tweede reeks nadat hij zijn medevluchter Brecht Deltome klopte in de spurt.©wilfried Ossieur
Axel Vandamme won in Kuurne de tweede reeks nadat hij zijn medevluchter Brecht Deltome klopte in de spurt.©wilfried Ossieur
Redactie KW

Met 71 nieuwelingen namen ze woensdagavond de start in de tweede reeks van de Sint-Pieters Koerse. Al in de vierde van de tien ronden kregen we een eerste, zij het vrij korte poging, van Seppe Leman, Tijl Van Renterghem en Milan Bral. Axel Vandamme uit Houthulst haalde het in de sprint.

Alles liep echter weer samen maar in de zevende ronde sloegen Brecht Deltombe en Axel Vandamme een kleine kloof. Tijl Van Renterghem en Laurens Plancke probeerden nog hun wagonnetje aan te haken, maar slaagden niet in hun opzet.

De twee leiders hadden bij het ingaan van de slotronde een bonus van twintig seconden en dat was voldoende om voor de zege te spurten. Daarin toonde Axel Vandamme uit Houthulst zich de snelste finisher voor Deltombe. De pelotonspurt voor de derde plaats werd gewonnen door Bert Coppens voor Jerko De Laeter en Laurens Plancke. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.