Aspirantenkoers in Rekkem

Redactie KW

Bij de 12-jarigen kwamen 23 deelnemers opdagen waaronder drie meisjes.

Veel viel er niet te beleven zodat het tot een massaspurt kwam. Briek Plasman uit Ruddervoorde bleek daarin de snelste voor Mathis Bruynooghe uit Gits en Auke De Buysser.

Aspirantenkoers in Rekkem

Bij de 13-jarigen was Nicolas D’Hooge de meest strijdlustige van de 24 deelnemers. Vijf van de vijftien ronden reed hij met een kleine voorsprong voor de groep uit. Toch kwam het tot een spurt die ontsierd werd door een val van de twee die als eerste de bocht namen naar de finish, namelijk Wout hemeryck en Arne Mettepenningen. Andres De Moor trok uiteindelijk aan het langste eind voor Nicolas D’Hooghe en Siebe Mortelé.

Aspirantenkoers in Rekkem

Bij de 14-jarigen stonden 32 renners aan de start en daar domineerde het drietal Brian Lambrechts, Milan Vermeulen en het Waaltje Corentin Delhaye. Die op een bepaald moment meer dan één minuut voorsprong had op de achtervolgers. Lambrechts won voor Delhaye maar het Waaltje was het daar niet mee eens, protesteerde omdat hij gehinderd zou zijn geweest en weigerde naar het podium te gaan. In eerste instantie dacht men het te declasseren maar men kwam achteraf volgens de reglementen terug op die beslissing.

Aspirantenkoers in Rekkem

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier