Aspiranten & miniemen Wielsbeke:”Het probleem? Inschrijvingen vinden plaats in Woonzorgcentrum”

Tom Vandenbussche

Op zondag 20 september organiseren de Sportvrienden Dries Wielsbeke koersen voor aspiranten en miniemen. “Wij willen organiseren en hopen dat het zal kunnen”, vertelt Bernard Vanluchene.

“Maar alles hangt af van de voorwaarden die opgelegd zullen worden. Waar je ook organiseert, overal heb je de medewerking van de gemeente nodig. Voorlopig zijn alle wielerwedstrijden tot 1 augustus afgelast. We moeten afwachten of die periode nog verlengd zal worden. Een ander probleem is dat wij voor de inschrijvingen van de renners altijd in het Wielsbeekse Woonzorgcentrum zitten. Dat wordt dus bang afwachten. Een andere locatie? Moeilijk, want we zitten daar heel goed. We hebben er een bar waar men drank kan bestellen. Zo kan er ook nog iets verdiend worden.”

Koers op 30 oktober?

Vanluchene heeft ook een alternatief in zijn achterhoofd zitten. “Normaal moest tijdens dit Hemelvaartweekend onze wedstrijd voor beloften en elite zonder contract plaatsvinden”, vertelt de Wielsbekenaar. “Als de koers voor aspiranten en miniemen niet mogelijk is, zouden we die wedstrijd graag op zaterdag 30 oktober organiseren.”