Aspiranten & miniemen Westkerke: “Als er geen dranktent mag staan, zal er geen koers zijn”

Filip Deschuytter wil twee wedstrijddagen voor de jeugd voorzien. (foto Coghe) © Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Je hebt soms van die organisatoren die, hoe moeilijk het ook is, altijd moeite zullen blijven doen om hun koers toch te laten plaatsvinden. Filip Deschuytter van KVC Noordzeemeeuw is zo iemand. Meer zelfs, in plaats van één koersdag voor aspiranten en miniemen in Westkerke is hij van plan om er deze zomer twee te voorzien, als vervanger van het afgehaakte Gistel.

Op zondag 9 augustus staat de eerste wedstrijddag voor aspiranten en miniemen in Westkerke op het programma. “Zolang men van hogerhand niet zegt dat we niet mogen organiseren, willen we ervoor gaan”, benadrukt Filip Deschuytter. “We voorzien naar jaarlijkse gewoonte wel graag een tent. Ik kan momenteel immers niet bij de mensen langsgaan om te sponsoren. Het zal dit jaar van de inkomsten van onze dranktent moeten komen. Je moet als organisator toch wel wat gemaakte onkosten kunnen compenseren met drank. Als dat niet mag, zal er dus geen koers zijn. Of ik denk dat het tegen dan toegelaten zal zijn? Het zal toch eens moeten worden toegelaten, hé. Als ze zeggen dat er in augustus niet gekoerst mag worden, kunnen ze maar beter ook meteen alle wedstrijden in september schrappen. En dan moet er helemaal niet meer gekoerst worden, want in die periode beginnen de weersomstandigheden al eens tegen te pruttelen en moeten we die gastjes ook niet meer laten koersen.”

Intussen keek Deschuytter ook al wat verder. “De koers in Gistel op zondag 6 september werd intussen afgelast (door een gebrek aan sponsormiddelen, red.). Ik zou dus graag de dag ervoor nog een koers voor aspiranten en miniemen voorzien, als alternatief voor de weggevallen wedstrijd in Zerkegem van eind juli. Alleen is onze zaal die dag niet beschikbaar door een communie. Ik zal dus moeten uitwijken naar een andere locatie. Westkerke is een optie en ook Zerkegem kan nog, maar dan wel op een andere locatie.”

Koers met de kermis?

Op donderdag 17 september organiseert Team Deschuytter-KWSC Westkerke naar jaarlijkse gewoonte een wedstrijd voor beloften en elite zonder contract. “Onze junioreskoers in april werd al afgelast, maar we zijn aan het kijken om die wedstrijd in de kermis van september te integreren”, vertelt Johan Debaene. “Op zondag 20 september bij voorkeur, maar alleen als we toelating van de gemeente krijgen en er niet te veel andere koersen zijn. Die dag is er normaal een groot schoolfeest met een tent. De vraag is of dat tegen dan toegelaten zal zijn. Afwachten dus. Maar de koers op donderdag willen we zeker organiseren. Wat als de horeca tegen dan nog niet open mag? Dan zal het een droge koers worden.”