Aspirante Nanoi Van Wettere is ambitieus

© Foto Coghe
Redactie KW

Op 2 juni rijden de aspiranten in Menen hun provinciaal kampioenschap. Tweedejaarsaspirante Nanoi Van Wettere uit Ieper wil in de thuisbasis van haar ploeg Zannata-Galloo Team een tweede provinciale titel veroveren.

Nanoi Van Wettere (12) zette in 2015 haar eerste stappen in het wielerpeloton. Haar papa Wouter was van 1993 tot 1998 zelf wielrenner. Na zijn actieve carrière was hij zes jaar actief in het peloton als mecanicien. Via hem kreeg Nanoi de wielermicrobe te pakken. Ondertussen is de Ieperse een vaste waarde in het peloton. “Over mijn seizoen tot zover ben ik heel tevreden. Ik eindigde drie keer als eerste en werd daarnaast twee keer tweede en één keer derde. Maar het belangrijkste is dat ik altijd mooi mijn wedstrijden tussen de jongens kan uitrijden. Zo won ik vorige week in Beloeil, maar eindigde ik ook als zesde op een totaal van 20 renners”, geeft Nanoi aan.

Ik ga vol voor die provinciale titel. Ik verwacht vooral veel concurrentie van Laerke Expeels. We zijn aan elkaar gewaagd

In het tussenseizoen maakte Nanoi de overstap naar Zannata-Galloo Team. De Ieperse voelt zich al goed thuis tussen de troepen van voorzitter Franky Defever. “We hebben een goede groep. Iedere week ga ik mee met de groepstraining die vanuit Wevelgem vertrekt. Nu doen we al een rondje van 50 kilometer. De laatste weken verkenden we zorgvuldig het parcours van het PK in Menen.” Het kampioenschap in de thuisbasis van haar ploeg is een belangrijke afspraak voor Nanoi. Als uittredend kampioene wil ze haar titel maar al te graag verlengen. “Ik verwacht vooral veel concurrentie van Laerke Expeels. Ze is een steengoed renster en we zijn vaak aan elkaar gewaagd. Voor een kampioenschap ben ik altijd wat nerveuzer, maar ik ga vol voor de provinciale titel.”

BK en VK

Na haar examens in juni werkt Nanoi toe naar de zomermaanden. Twee belangrijke afspraken worden het Belgisch en Vlaams kampioenschap. “Dit jaar wil ik zeker een medaille pakken op het Vlaams kampioenschap. Op het Belgisch kampioenschap ga ik voor top vijf, maar hoger is natuurlijk altijd beter”, besluit Nanoi.