Aspirant Zeno Durie boekte al twee overwinningen in dit coronaseizoen

Zeno Durie. © foto Coghe
Redactie KW

Aspirant Zeno Durie heeft de lange periode zonder wedstrijden duidelijk zonder problemen verteerd. De 13-jarige Avekapellenaar mocht deze zomer zelfs al twee keer het zegegebaar maken. “Ik ga proberen om in september en oktober ook nog zoveel mogelijk te koersen.”

Tijdens de gedwongen coronapauze bleef Zeno Durie zijn trainingen afwerken, hopend op een snelle herstart van het seizoen. “Dat waren vooral duurtrainingen. Voor de rest was het afwachten en hopen.”

Bij zijn eerste koers was het in juli meteen prijs. “Het was in Roeselare natuurlijk een beetje kijken wie goed was. Zelf heb ik niet aangevallen, maar ik heb op een bepaald moment wel een gat moeten toerijden. Eén renner wilde niet meewerken in die kopgroep, waardoor het weer samen kwam. Ik heb dan in de spurt kunnen winnen. Ook in Brugge won ik op die manier. Mijn conditie is heel goed, denk ik. Ik ben ook al eens derde, vijfde en achtste geëindigd.”

De beloftevolle renner van Young Cycling Team Middelkerke merkt wel dat het deze zomer toch wat anders koersen is. “Het gaat er in de koersen hectischer en nerveuzer aan toe.

Podium op BK?

Als West-Vlaams kampioen hoopt Zeno Durie uiteraard te schitteren op het Belgisch kampioenschap in Saint-Ghislain. “Het parcours ken ik nog niet, maar hopelijk is het wat heuvelachtig. Voor mij mag het alleszins een lastige koers worden. Ik mik op een goede prestatie: podium of een mooie ereplaats.”

In de aanloop naar de nationale titelstrijd start de Avekapellenaar nog in Zerkegem, Deerlijk, Wielsbeke en Langemark. Ook het veldritseizoen staat alweer voor de deur. “De week voor het BK is er al een eerste cross. Normaal ga ik die wel rijden. Eigenlijk doe ik het veld het liefst, maar de weg heb ik nodig voor de snelheid. Ik wil beide disciplines dus zo lang mogelijk combineren.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier