Aspirant Xim Verbeke hoopt op mooie prestatie voor eigen volk in Anzegem

Xim Verbeke. © gf
Redactie KW

Ook voor Xim Verbeke staat er komende dinsdag een thuiskoers op het programma. Hij is nu bezig aan zijn tweede wegseizoen, maar focust eigenlijk vooral op het veldrijden.

“Ik zie het zeker en vast zitten om dinsdag in Anzegem te koersen. Op zich ken ik het parcours wel, maar ik zal deze week er nog wel eens op trainen ook. Het is een mooie omloop, niet bepaald vlak, maar zo heb ik het graag. Uitrijden bij het peloton zou mooi zijn, maar het mag natuurlijk altijd iets meer zijn”, vertelt de aspirant uit Gijzelbrechtegem.

Vorig seizoen maakte de renner van Alu Decock-Litubel-WT Waregem zijn debuut, eerst in de cross en daarna op de weg. “Mijn mooiste wedstrijd van het wegseizoen was die in Zillebeke. Daar finishte ik als zevende, echt een mooie uitslag volgens mij. Wegwedstrijden zijn echter niet mijn hoofddoel, dat doe ik eigenlijk enkel als voorbereiding op het veldrijden. Deze winter kwam er echter van crossen niet veel in huis door een operatie aan mijn dijbeen. Mijn favoriete veldrit is de LRC-cross in Maldegem, omdat ik het echt een prachtig parcours vind.”

Intussen heeft Xim de overstap naar de aspiranten gemaakt, maar behalve wat langere trainingen merkt hij daar zelf weinig verschil van. Zijn grote idool is Mathieu van der Poel, maar als man van de streek kijkt hij ook wel op naar Tim Merlier. (RRK)

Wielerjeugddag Anzegem

Op dinsdag 21 juli organiseert Wielerteam Waregem wedstrijden voor miniemen en aspiranten. Inschrijven in De Drie Kaven, Vichtsesteenweg 39. Miniemen eerste start om 10 uur; aspiranten 12-jarigen reeks 1 start om 13 uur voor 22 km, reeks 2 om 13.45 uur; 13-jarigen start reeks 1 om 14.30 uur voor 26,4 km, reeks 2 om 15.30 uur; 14-jarigen start reeks 1 om 16.30 uur voor 35,2 km, reeks 2 om 17.30 uur. Parcours (2,2 km): Vichtsesteenweg, Korte Winterstraat, Dompelstraat, Vichtsesteenweg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier