Aspirant Tristan Carette wil zich bewijzen de komende weken

Tristan Carette. © foto eenfoto.be
Redactie KW

Zaterdag staat de 13-jarige Tristan Carette uit Torhout aan de start van de wedstrijd in Brugge. De tweedejaarsaspirant van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare heeft er zin in en wil zich bewijzen de komende wedstrijden.

Vorige week reed Tristan Carette zijn eerste wedstrijd van het wielerseizoen. In Kruisem behaalde de aspirant van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare een 24ste plaats op 50 deelnemers. “Ik mag zeker niet klagen over mijn prestatie”, zegt Tristan. “Ik miste nog wat snelheid, maar ik voelde dat mijn conditie goed zat. Ik merkte wel dat er nog een aantal werkpuntjes zijn voor me. Eerst en vooral moet ik mijn bochten nog wat beter leren nemen. Bij het optrekken verlies ik altijd te veel meters. Daarnaast moet ik wat meer weerstand krijgen. Daar zal ik de komende weken hard aan werken.”

Vooral amuseren

Tijdens de coronacrisis kon Tristan net als veel andere wielrenners geen wedstrijden betwisten. Daarom onderhield hij zijn conditie met duurtrainingen en deed hij ook wat core stability. “Ik ben blij dat we eindelijk terug kunnen koersen. Zaterdag start ik met veel goesting in Brugge in mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Ik wil er goed presteren en beter doen dan in Kruisem.”

“Wat mijn ambities zijn voor de komende wedstrijden? Ik wil enkele keren een toptienplaats behalen. Maar daarnaast wil ik mij vooral amuseren. Koersen moeten vooral plezant zijn voor me”, besluit de sympathieke Torhoutenaar. (SD)

Miniemen en aspiranten in Sint-Pieters

Zaterdag organiseert de Brugse Velosport wedstrijden voor miniemen (start 11uur, aankomst vanaf 11.30 uur) en aspiranten (12-jarigen (20,4 km) om 14 uur, 13-jarigen (25,5 km) start 15 uur en 14-jarigen (34 km) start 16.15 uur). Alle formaliteiten in lokalen gemeentelijke technische diensten. Geen prijsuitreikingen.

Parcours: Sint-Pieterskerklaan, Palingstraat, Poelweg, Gouden Regenstraat, Berkenstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier