Aspirant Simen Ver Eecke hoopt seizoen op podium af te sluiten

Simen Ver Eecke voelt zich thuis bij Tomabel-Inofec. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

In het begin van het seizoen was het even zoeken voor Simen Ver Eecke, maar de voorbije maanden finishte de Kachtemnaar steevast rond de top tien. De aspirant van Tomabel-Inofec haalde zelfs al twee keer een vierde stek en hoopt daarom het seizoen binnen drie weken af te sluiten met een podiumplaats in Assenede.

“Om wat extra ritme op te doen opende ik het seizoen in september met een veldrit bij de LRC”, blikt Simen Ver Eecke terug op de voorbije crossmaanden. “Daarna ben ik telkens in de crossen van de Wielerbond gestart. De ene wedstrijd ging al wat beter dan de andere, maar ik mag zeker niet klagen. In de eerste maanden finishte ik bijna altijd rond de 18de stek, maar na twee maanden streed ik telkens mee voor een toptienplaats, met als beste resultaat twee vierde plaatsen: in Koekelare en in Zarren.” In de tussenstand van de Aspiranten Cyclocross Cup staat Simen op een knappe vijfde plaats bij de 14-jarige aspiranten.

Technische crossen

“Welke wedstrijd mij dit seizoen het meest is bijgebleven? De Poelbergcross in Tielt! Het was een prachtig parcours met veel klimmen en dalen. Je hebt op zo’n omloop veel techniek nodig en dergelijke wedstrijden vind ik dan ook het leukst. Ook de veldrit in Hamme rijd ik enorm graag. Of modder mijn ding is? Zeker en vast”, is de Kachtemnaar duidelijk.

Ik hoop binnen drie weken in Assenede, in de laatste cross van het seizoen, eens het podium te halen

Vorige zondag stond de aspirant van Tomabel-Inofec aan de start in Langemark, waar hij beslag legde op de zevende plaats van 20 deelnemers. “Ik reed er een goede wedstrijd, maar kende in de eerste ronde wel pech. Mijn ketting was eraf gevallen, waardoor ik vanuit laatste positie aan een inhaalrace moest beginnen. Dat ik dan nog zevende werd, stemt me tevreden. Een teken dat de conditie in orde is. Ik hoop dan ook binnen drie weken in Assenede, in de laatste cross van het seizoen, eens het podium te halen. Dat zou een leuke manier zijn om het jaar af te sluiten. Als voorbereiding erop zal ik de komende twee weken aantreden bij de LRC, waar ik op de top tien mik.”

Mini Paris Roubaix

Ondertussen is Simen zo’n 2,5 jaar actief in het wielrennen. “Van kleins af aan reed ik bij mijn pépé met de fiets in het veld. Ik wou dus altijd al crossen. Eerst reed ik een jaar bij de LRC, daarna zette ik de stap naar de Wielerbond. Mijn focus ligt op de cross, maar deze zomer ga ik ook enkele wegkoersen meepikken of met de mountainbike gaan rijden. Vorig jaar heb ik wel deelgenomen aan Mini Paris-Roubaix, maar na 10 km zat mijn race erop door een lekke band. Hopelijk kom ik dit jaar verder”, lacht Simen, die elektriciteit-mechanica volgt aan de Middenschool in Torhout. (SM)