Aspirant Seppe Depaepe koerst zondag voor eigen volk

Seppe Depaepe. © gf
Redactie KW

Ook voor de aspiranten kon er dit jaar weinig gekoerst worden, zo ook voor Seppe Depaepe. Gelukkig maakt de thuiskoers van zondag dat een beetje goed. De 14-jarige aspirant ziet het zitten, maar heeft er geen stress voor.

“Dit seizoen viel er inderdaad niet veel te koersen, maar de wedstrijden die ik gereden heb, waren wel redelijk goed. Zoals Kruishoutem en Deerlijk, daar finishte ik telkens ongeveer in de helft van de uitslag, al zijn die eigenlijk niet zo belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat ik me amuseer. Er is nog tijd genoeg om echt op resultaten te gaan focussen”, aldus de leerling economie aan Don Bosco Kortrijk.

Zondag staat hij aan de start in eigen Bellegem. Hij ziet het alvast zitten, maar zadelt zichzelf niet met extra stress op. “Uiteindelijk is het gewoon een koers zoals een ander. Het parcours belooft alvast lastig te worden, dat vind ik wel leuk. Ik heb het nog niet speciaal verkend, maar ik rijd er wel elke dag langs om naar school te fietsen, ik ken het dus wel. Winnen zal ik er zeker niet doen, maar ik zou tevreden zijn als ik in een groepje terechtkom dat goed samenwerkt. Misschien zou het wel eens mooi zijn om bij de eerste 15 te finishen, dat geldt ook voor de rest van het seizoen.”

Volgend jaar zet de renner van Gaverzicht-Be Okay de stap naar de nieuwelingen. “In het begin zal het zeker wat leren worden, want het is toch een redelijk grote stap, maar na verloop van tijd zal het wel allemaal in zijn plooi vallen. Ik kijk nog niet speciaal uit naar bepaalde grote koersen. Laat ons eerst kijken hoe de gewone wedstrijden verlopen.” (RRK)

Aspiranten in Bellegem

Zondag organiseert KSV Bellegem wedstrijden voor aspiranten. Inschrijven in de kantine van de Sint-Sebastiaansgilde, Walleweg 60. De 12-jarigen starten om 13.30 uur, de 13-jarigen om 15 uur en de 14-jarigen om 16.30 uur.

Parcours: Priesteragestraat, Walleweg, Elleboogstraat, Manpadstraat, Priesteragestraat. (VW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier