Aspirant Ruben Soetaert zoekt zijn weg in het peloton

Ruben Soetaert. © foto Coghe
Redactie KW

Aspirant Ruben Soetaert (12) is nu zowat een jaar bezig met koersen. Naast enkele wegwedstrijden heeft hij ook al op de piste gekoerst de afgelopen weken. Hij maakt telkens progressie en dat is uiteraard het voornaamste.

“Ik heb altijd al graag naar de koers gekeken, maar een jaartje geleden wilde ik ook zelf gaan koersen. Ik ging te rade bij ‘opi’ (in het wielrennen meer bekend als Rony Vanmarcke, gewezen profrenner en meer dan 30 jaar bondscoach bij Belgian Cycling, red.) die me wegwijs gemaakt heeft in de wielerwereld. Ondertussen is mijn zus Margaux ook begonnen met koersen, zij rijdt bij de miniemen en hij begeleidt haar uiteraard ook met alle plezier”, aldus Ruben Soetaert.

Soms wat schrik

“Het is nu mijn eerste ‘volledige’ wegseizoen, dus ik wist dat ik er niet te veel van mocht verwachten. Deze winter deed ik ook al mee aan enkele cyclocrossen, zonder veel voorbereiding, en daarin had ik het echt wel moeilijk. Deze zomer heb ik al een pistemeeting in Brugge achter de rug, die was over de hele lijn wel oké. Ook mijn eerste wegwedstrijden, in Anzegem en Brugge, vielen wel mee. Het is nog moeilijk om het peloton te volgen, vooral omdat ik soms nog wat schrik heb, maar anderzijds mis ik ook nog wat snelheid. Dat zal natuurlijk almaar beter worden, daarvoor trainen we immers”, aldus de leerling van Ter Sterre in Moorslede.

Zaterdag staat de aspirant van Alu Decock-Litubel-WT Waregem aan de start in Ruddervoorde-Baliebrugge. “Het zou echt mooi zijn mocht ik daar kunnen finishen met het peloton en ongeveer halfweg het deelnemersveld in de uitslag kan staan. In die zin ben ik wel een klein beetje ‘jaloers’ op mijn zus, zij staat bij de meisjes zowat altijd op het podium. We gaan bijna altijd samen trainen, doorgaans met papa Christophe mee”, besluit de jonge Wevelgemnaar. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.