Aspirant Matisse Arys mikt op top tien in thuiskoers in Brugge

Matisse Arys. © foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag strijden de miniemen en aspiranten voor de bloemen in Brugge. Een van de plaatselijke deelnemers is de 14-jarige Matisse Arys.

Wanneer we Matisse Arys (14) zondag opbellen, is hij net op de terugweg van vakantie in Oostenrijk. Daar trainde hij enkele dagen met zijn mountainbike in de bergen. “Ik heb er mij echt kunnen uitleven. De beklimmingen waren steil, dus het was afzien. Het tofste vond ik de technische afdalingen. Ik heb er goed kunnen trainen en voel dat mijn conditie top is”, aldus de zoon van ex-profvoetballer Kristof.

Zaterdag staat de laatstejaarsaspirant van KVC Noordzeemeeuw aan de start van zijn thuiswedstrijd. Voor de Bruggeling wordt het zijn eerste koers van het seizoen. “Door corona heb ik nog geen enkele wedstrijd gereden, dus ik heb er zin in. Ik hoop om een goed resultaat neer te zetten. Mijn familie komt kijken dus dat wordt een extra motivatie. Het parcours is vlak, dus ik verwacht een massasprint. Ik ben niet echt een sprinter, maar ik wil zeker top tien rijden.”

De Bruggeling kan eindelijk koersen, maar zit ook al met het veldritseizoen in zijn achterhoofd. “Ik ga een vijftal wegwedstrijden rijden als voorbereiding. In augustus begin ik dan met de specifieke crosstrainingen. Ik maak nu de overstap naar de nieuwelingen. Of ik stress heb? Nee, valt goed mee. Ik wil mij zo goed mogelijk verder ontwikkelen als renner, maar hoopt toch enkele podiumplaatsen bijeen te rijden.” (SD)

Miniemen en aspiranten in Sint-Pieters

Zaterdag organiseert de Brugse Velosport wedstrijden voor miniemen (start 11uur, aankomst vanaf 11.30 uur) en aspiranten (12-jarigen (20,4 km) om 14 uur, 13-jarigen (25,5 km) start 15 uur en 14-jarigen (34 km) start 16.15 uur). Alle formaliteiten in lokalen gemeentelijke technische diensten. Geen prijsuitreikingen.

Parcours: Sint-Pieterskerklaan, Palingstraat, Poelweg, Gouden Regenstraat, Berkenstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier