Aspirant Legolas Ramoudt kijkt uit naar veldritseizoen

Legolas Ramoudt. © foto Coghe
Redactie KW

Het ingekorte wegseizoen lijkt pas begonnen en toch staat voor Legolas Ramoudt de veldritwinter alweer voor de deur. De 14-jarige Middelkerkenaar hoopt mee te mogen doen aan het Belgisch kampioenschap. “Vorig seizoen kon ik niet starten, omdat ik net dan serieus ziek ben geweest.”

Na de gedwongen coronastop stond Legolas Ramoudt bij de aspiranten nog in twee wegwedstrijden aan de start. “In Ruddervoorde ben ik in de tweede ronde jammer genoeg al platgevallen. In Brugge ging het wel goed. Ik heb de hele koers kunnen meerijden in het peloton. Aanvallen heb ik niet echt geprobeerd. Ik heb niet superveel snelheid, dus is volgen voor mij goed genoeg op de weg.”

Met de conditie zit het wel snor bij de renner van Young Cycling Team Middelkerke. “Vorige week heb ik wel een beetje last gehad met de knie. Ik kon hem niet goed plooien en heb toch een dag of vijf stilgelegen. Nu is mijn knie nog een beetje stijf, maar de pijn is bijna helemaal weg.”

Crossen

De Middelkerkenaar pikte deze zomer ook een mountainbikewedstrijd mee, maar zijn hart ligt toch bij de cross. “Ik hou vooral van technische parcours. Veel korte bochtjes, of een wasbordje mag ook altijd. Veel slijk heb ik ook graag, als je echt goed moet duwen om erdoor te geraken.”

Het nieuwe veldritseizoen trekt zich voor Ramoudt dit weekend al op gang. “Zondag rij ik mijn eerste cross in Herentals. Ik heb er nog nooit gereden, maar blijkbaar is het een parcours met veel zand. Dat moet me normaal wel liggen, want ik woon natuurlijk aan de kust. Volgende week doe ik ook nog mee in Vorselaar. Ik hoop dit seizoen toch op een paar goeie uitslagen. Ik maak de overstap naar de nieuwelingen en weet nog niet goed wat ik daarvan moet verwachten.”

Het BK in Meulebeke moet het hoogtepunt van zijn seizoen worden. “Vorig jaar kon ik niet starten, omdat ik net dan serieus ziek ben geweest. Deze keer wil ik er graag wel bij zijn.” (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.