Aspirant Jenthe Verstraete kijkt uit naar pistedebuut

Jenthe Verstraete. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 14-jarige Jenthe Verstraete heeft de voorbije maanden hard gewerkt om klaar te zijn tegen de herstart van het seizoen. De Ingelmunsternaar van De Molenspurters Meulebeke kijkt dan ook uit naar zijn eerste koersen: zaterdag in Kruisem en dinsdag op de piste in Rumbeke.

“In het begin vond ik de lockdown niet erg. Ik moest niet naar school en had tijd om te trainen. Na een tijdje begon het wel lastiger te worden, want we bleven in het ongewisse over de toekomst. Maar van zodra bekend was dat we in juli opnieuw konden koersen, was de motivatie helemaal terug. Ik kijk er alvast naar uit, want ik heb de voorbije maanden goed gewerkt. Ik voel dat mijn uithouding en mijn kracht verbeterd zijn. Al besef ik maar al te goed dat ik nog een hele weg af te leggen heb. Het is nog maar mijn tweede seizoen in de koers, nadat ik eerder triatlon deed.”

“Zaterdag sta ik aan de start in Kruisem. Uiteraard had ik graag gekoerst in Roeselare de dag erop, maar bij de opening van de inschrijvingen was die koers nog niet zeker. Mijn verwachtingen? Vooral niet vallen en met een goed gevoel finishen. Dat is het voornaamste, want het is bijna tien maanden geleden dat we nog gekoerst hebben.”

“Dinsdag neem ik in Rumbeke voor het eerst deel aan een pistemanche. Ik heb even getwijfeld tussen cross of piste, maar mijn voorkeur ging uiteindelijk uit naar de piste. Ook omdat het een olympische discipline is. Bovendien is het goed voor de explosiviteit, wat een werkpunt is van mij. Schrik heb ik alvast niet. Ik heb al een paar keer op de piste getraind en hield er telkens een goed gevoel aan over. Mijn verwachtingen voor de rest? Ik hoop net als vorig jaar eens top vijf te halen”, besluit Jenthe, die zijn ploeg en trainer Arne Wallays wil bedanken voor hun steun.

Pistemanche Rumbeke

Op dinsdag 14 juli vindt er een pistemeeting plaats in Rumbeke voor aspiranten, nieuwelingen, juniores en dames jeugd. De eerste wedstrijden voor nieuwelingen, juniores en dames jeugd gaan van start om 14.30 uur, vanaf 17 uur is het dan de beurt aan de aspiranten. Einde voorzien rond 19.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier