Aspirant Henri Naessens koerst zondag in het eigen Meulebeke

Stijn Moerman

Bij de 13-jarige aspiranten staat Henri Naessens zondag in het eigen Meulebeke met ambitie aan de start. De Meulebekenaar is dan misschien een van de kleinsten in zijn categorie, maar hij zal zijn vel duur verkopen.

“Ik kijk uit naar de koers in Meulebeke en heb het parcours al een paar keer verkend”, opent de 12-jarige Henri Naessens, die op 15 september jarig is. “Het is een korte omloop met enkele bochten vooraleer we naar de lange rechte lijn richting aankomst gaan. Of het op een sprint mag uitdraaien? Voor mij is het beter om weg te kunnen rijden, want ik ben zeker geen sprinterstype. Als één van de kleinste van het peloton word ik nog te gemakkelijk aan de kant gezet. Ik voel me meer in mijn sas op de zwaardere omlopen of die waarop ik tempo kan rijden. Maar ik zal alvast mijn uiterste best doen om goed te rijden voor eigen volk. De aanwezigheid van mijn familie zorgt alvast voor extra motivatie.”

“De aanwezigheid van mijn familie zorgt alvast voor extra motivatie”

De Meulebekenaar moet in staat zijn om een mooi resultaat neer te zetten. Zo finishte hij vorige zaterdag als achtste in Zulte. “Al zat er wel meer in. Ik reed heel de koers attent voorin en was zelfs even in de aanval met twee renners van Isorex. Uiteindelijk werd het een sprint en zat ik in derde positie, maar toen raakte ik ingesloten. Verder sprinten was dus niet meer mogelijk. Spijtig, anders had ik dichter kunnen eindigen.”

Tegenvallend PK

“Over de rest van het seizoen ben ik best tevreden. Alleen het provinciaal kampioenschap in Roeselare viel wat tegen. Ik had te weinig gegeten en gedronken voor de wedstrijd en de kasseien in het parcours waren niet echt mijn ding als lichtgewicht. Toen de grote jongens daar doortrokken, had ik het moeilijk. Ik was toen wel ontgoocheld na afloop. Maar de rest was goed, met onder meer een vijfde plaats in Rumbeke. Daar was het tof koersen en lag de finish in een oplopende strook.”

“Wat ik nog van de rest van het seizoen verwacht? Ik hoop nog zoveel mogelijk in de top tien te eindigen en eens op het podium te staan. Dat zou alvast plezant zijn”, besluit Henri, die na de zomer aan zijn tweede jaar hout en bouw begint aan het VTI Tielt. (Stijn Moerman)