Aspirant Corneel Vanslembrouck heeft het goede gevoel terug te pakken

Corneel Vanslembrouck. © foto Coghe
Redactie KW

Aspirant Corneel Vanslembrouck blikt tevreden terug op zijn prestatie van afgelopen weekend in Wielsbeke. Nochtans is de 13-jarige Bredenaar pas hersteld van een vreemd ongeluk op vakantie.

“Op dat kleine accident na heb ik altijd mijn trainingen kunnen doen”, steekt Vanslembrouck van wal. “Op reis in Normandië ben ik op het einde van augustus achterover gestruikeld op een pin van een oesterbed.” De pin leverde hem na een bezoekje aan een Frans ziekenhuis zes hechtingen in de rug op. “Ik heb een weekje niet kunnen trainen, maar de draadjes zijn er al uit.”

Na zijn blessure had de renner van KVC Noordzeemeeuw wel even tijd nodig om zijn beste benen terug te vinden. “Voor mijn vakantie was ik altijd mee in het peloton, maar na die val lukte dat de eerste twee koersen niet. In mijn laatste wedstrijd – in Wielsbeke – kon ik wel volgen en heb ik dan een aanval geprobeerd. We zijn met vier renners een ronde of twee voor het peloton gebleven”, aldus Vanslembrouck, die uiteindelijk als vijftiende finishte. “Ik heb al betere uitslagen gehad, maar het was tot nu toe mijn beste wedstrijd deze zomer.”

De jonge wielrenner begon zijn sportcarrière zoals velen als voetballer, maar hield het na enkele seizoenen bij KSV Bredene als negenjarige al voor bekeken. “Ik vond voetbal niet meer zo leuk, omdat ik altijd commentaar kreeg van de andere spelers van mijn ploeg.”

Een fietsende papa zorgde mee voor de overstap naar het peloton. Tijdens de lockdown maakten ze samen ook een grote tocht in de buurt van de Kemmelberg. “En het was ook door naar koers op televisie te kijken. Nu ben ik fan van Wout van Aert en Tadej Pogacar, maar vroeger keek ik vooral op naar Tom Boonen en Stijn Vandenbergh. Ik bewonder hem, omdat het zo’n grote werker is. Veel beuken, dat doe ik ook graag. Over een lange afstand snel blijven doorrijden is één van mijn sterke punten. Sprinten kan ik niet zo goed, maar er is nog tijd om daar aan te werken.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier