Aspirant Briek Plasman kijkt uit naar thuiskoers in Ruddervoorde

Briek Plasman. © foto Coghe
Stijn Moerman

Het regende de voorbije weken afgelastingen in de kalender van het jeugdwielrennen, maar de wedstrijd voor aspiranten in Ruddervoorde-Baliebrugge vindt zaterdag wel plaats. De 13-jarige Briek Plasman kijkt er alvast reikhalzend naar uit.

“Vorig jaar reed ik de allereerste keer voor eigen volk. Ik voel geen extra zenuwen, maar het blijft toch iets speciaals“, aldus de Ruddervoordenaar. “Ik hoop alvast een goede wedstrijd te betwisten en een zo goed mogelijk resultaat uit de brand te slepen. Een toptienplaats zou mooi zijn. Het parcours is immers niet mijn ding met dat klimmetje erin, maar ik ken de omloop vanbuiten en kijk ernaar uit.”

Meer concurrentie

De aspirant van CT Luc Wallays-JRR heeft zijn herstart na de lockdown niet gemist. Hij opende met een derde plaats in Roeselare en werd vervolgens achtste in Brugge, zesde in Anzegem en 14de in Sint-Pieters Brugge. “Het gaat inderdaad niet slecht. Ik heb tijdens de coronamaanden dan ook veel tijd gehad om te trainen. De prestaties liggen in de lijn van de verwachtingen, al is de concurrentie veel groter dan andere jaren. Er nemen immers veel meer renners van buiten onze provincie deel. Maar het is leerrijk. Mijn ambitie voor de rest van dit seizoen? Zoveel mogelijk wedstrijden meepikken, zowel op de weg als in het veld deze winter. Ik doe beide graag, al geniet de cross momenteel een kleine voorkeur.”

De Ruddervoordenaar is ondertussen bezig aan zijn derde seizoen. “Ik nam deel aan de duatlon in Baliebrugge en iemand raadde mij aan om het eens in de koers te proberen. Mijn allereerste crossje in Koekelare kon ik meteen winnen en bij mijn debuut bij de Wielerbond finishte ik als vierde in Sint-Pieters Brugge. Ik had de smaak meteen te pakken”, lacht Briek, die de sportrichting volgt aan Sint-Rembert in Torhout.

Aspiranten koersen in Ruddervoorde

Zaterdag organiseert Apegem Sportief wedstrijden voor aspiranten in Baliebrugge. De 12-jarigen starten om 15 uur, aankomst rond 15.45 uur (zeven ronden of 21 kilometer), de 13-jarigen beginnen om 16 uur, aankomst rond 16.45 uur (acht ronden of 24 kilometer) en de 14-jarigen starten om 17.15 uur en komen aan rond 18.30 uur (16 ronden of 48 kilometer). Inschrijvingen in d’Oude Kerke. Parcours: Vrijgeweidestraat, Torhoutsestraat, Cynsdreef, Groenhovestraat, Vrijgeweidestraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.