Aspirant Arno Mylle kijkt uit naar thuiskoers in Langemark

Arno Mylle. © foto Coghe
Redactie KW

De 12-jarige Arno Mylle kijkt al een tijdje uit naar komend weekend. Veel koersen heeft de Langemarkenaar dit jaar nog niet kunnen rijden, maar zondag mag hij voor eigen volk tonen wat hij waard is. En reken maar dat de aspirant van Wielerteam Ieper zich straks dubbel zal plooien.

Arno Mylle is ondertussen bezig aan zijn derde seizoen in het peloton. Hij volgde het goede voorbeeld van zijn ouders en sprong zelf ook op de fiets. “Mijn ouders gaan regelmatig fietsen en zeiden dat dat wel een leuke hobby zou zijn. Ik heb het eens geprobeerd en het is heel goed meegevallen. Mijn papa is nog een tikkeltje beter dan ik, maar mijn mama moet al serieus op de tanden bijten om te volgen”, lacht de aspirant van Wielerteam Ieper.

De Langemarkenaar gaat ook vaak met zijn ploegmaats op pad. Elke woensdag is er ploegtraining en tijdens het voorjaar hebben hij en Briek Van Den Berghe samen serieus wat kilometers afgehaspeld. “Briek is niet alleen een ploegmaat, maar ook een goede vriend. Ik denk dat we tijdens de lockdown bijna elke dag zijn gaan fietsen. Het was mooi weer en we hadden tijd. Zo’n 4.000 km hebben we in totaal gereden.”

Thuiskoers

Veel koersen heeft Mylle dit seizoen nog niet kunnen rijden. Tijdens het voorjaar waren er geen wedstrijden en in de zomer was hij vaak op kamp. Dan maar alles geven in Langemark zondag. Voor eigen volk wil hij nog eens alles uit de kast halen. “Ik zal zeker mijn best doen. Ik vermoed dat er een pak vrienden zullen komen supporteren. Zij zullen dus wel voor de nodige aanmoedigingen zorgen.”

En na zijn koers zal het waarschijnlijk snel richting huiskamer gaan. Om te supporteren voor zijn grote idool: Wout van Aert. “Ongelooflijk wat hij de afgelopen maanden gepresteerd heeft. En straks kan hij ook nog eens wereldkampioen worden”, besluit de leerling van het VTI in Ieper. (BVS)

Aspiranten aan de slag in Langemark

Zondag nodigen Verenigde Sportvrienden Hoger Op de aspiranten uit naar Langemark. Rugnummers worden vanaf 12 uur uitgedeeld in sporthal Den Tap. De 12-jarigen starten om 13 uur voor zes ronden of 16,8 km, de 13-jarigen zijn verdeeld in twee reeksen met start om 14.30 en 15.15 uur. Zij moeten acht ronden of 22,8 km afleggen. De 14-jarigen zijn ook in twee reeksen met start om 16 en 17.15 uur voor 14 ronden of 39,2 km. Start en aankomst nabij café Alfa.

Parcours (2,8 km): Markt, Klerkenstraat, Lindenlaan, Hooyaardstraat, Klerkenstraat, Vijverstraat, Kasteelstraat, Markt. (GVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier