Arno Van den Broeck Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen, Andres Verdonck en Gerben Kuypers in top vijf

Tom Vandenbussche

Arno Van den Broeck is in zijn eigen Lille Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen geworden. De vriend van de Bellegemse Shari Bossuyt liet twee vluchtgezellen achter zich. Andres Verdonck uit Desselgem werd 4de, Gerben Kuypers uit Ramskapelle 5de. Wannes Vanden Bussche uit Jabbeke werd 7de.

Gerben Kuypers, dit seizoen al goed voor negen zeges, nam meteen het heft in handen, maar even verder kwam de topfavoriet ten val. Zijn fiets was kapot en een lange achtervolgingsrace wachte. Uiteindelijk finishte hij nog knap op de 5de plaats. De ontgoocheling na afloop was groot. “Ik rijd zo’n sterk seizoen. Ik wilde hier bevestigen en winnen, maar dan lukt dat me niet.”

Verdonck: vorig jaar 2de, nu 4de

Andres Verdonck viel net naast het podium. Vorig jaar behaalde de Desselgemnaar van de Molenspurters nog zilver bij de eerstejaars. “Hier kan ik zeker mee leven. Dit parcours lag me niet zo goed als vorig jaar in Erpe-Mere. Ik moet het van zware parcours hebben. Wel spijtig dat ik door die val van Niels Van de Putte aansluiting met de kopgroep miste en daarna het gat niet meer dicht kreeg.”

Vanden Bussche tevreden

Wannes Vanden Bussche was een tevreden man met zijn 7de stek. Dit seizoen was hij al zes keer aan het feest. “Supertevreden ben ik. Ik was als eerste weg, maar maakte een foutje in de eerste slijkstrook en daardoor reden er meteen zes weg. Neen, meer zat er niet in.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier