Arjen Livyns tekent bij Wallonie-Bruxelles

Arjen Livyns. © Getty Images
Redactie KW

Arjen Livyns genoot afgelopen week met een zorgenvrij hoofd en dus met de volste teugen van een citytrip in Parijs. Daags na de Sluitingsprijs van Putte-Kapellen mocht de 25-jarige Kerkhovenaar van het afhakende Roompot-Charles een éénjarig contract naamtekenen bij Wallonie-Bruxelles.

Livyns had daarvoor zelf manager Christophe Brandt opgezocht die hij, als een volleerde pleitbezorger, kon overtuigen van zijn potentiële meerwaarde voor het team, dat almaar meer een Vlaamse enclave herbergt met ook Baptiste Planckaert, Laurens Huys en Kenny Molly. De flashy gele trui zal ook Arjen goed staan, nadat ook voor hem een onzekere winter wenkte door het afhaken van Roompot-Charles. Die ploeg trakteerde Livyns op de valreep nog op een overwinning in de Memorial Briek Schotte in Desselgem.

Ik ben een gelukkige coureur, omdat ik mij verder zal kunnen bewijzen in een volgens mij ideale omgeving, met naast binnenlandse koersen ook een nadrukkelijk Frans en zelfs Italiaans programma

“Ik nam er de koers van meet af in handen met Kenny Molly en Yves Coolen als vroege gezellen”, memoreert Arjen graag. “Naderhand dikte ons trio in twee schijven aan tot achttien die gauw weer uitgedund werden, waarbij ik ten slotte overbleef met Michael Freiberg en Ylber Sefa, zowaar de regerende Albanese en de Australische kampioen. Sefa kon ik aan, maar Freiberg kende ik totaal niet. In de door hem van ver ingezette machtsspurt kon ik hem moeiteloos remonteren en eronder houden. Het succes deed extra deugd, omdat ik het in eigen contreien behaalde, onder het toeziend oog van familie en kennissen. In Limburg zou mij niet dezelfde empathie te beurt zijn gevallen.”

Arjen was twee jaar na zijn eindzege in de Topcompetitie eindelijk nog eens aan het feest. Het was de bekroning van een duurzame maand september. “Ook in de Brussels Cycling Classic en in Fourmies (twee koersen van buiten categorie, red.) verkeerde ik in goede doen, maar een massaspurt is helaas niet aan mij besteed. In de nadagen van Desselgem was ik eveneens goed aan zet in Viane (zevende, red.) en in de Grand Prix de Wallonie (zevende, red.). Dat gebeurde telkens op het golvend terrein waarop ik gedij en die ik als argument uitspeelde tijdens mijn sollicitatiegesprek met Christophe Brandt, die zich daar op zijn beurt in kon vinden.”

Nog geen plan B

“Ik ben een gelukkige coureur, omdat ik mij verder zal kunnen bewijzen in een volgens mij ideale omgeving, met naast binnenlandse koersen ook een nadrukkelijk Frans en zelfs Italiaans programma met de nodige hoogtemeters die mijn natuurlijke bondgenoten kunnen zijn.” Op de nog altijd maar 25-jarige en traag maar gestaag bloeiende Kerkhovenaar zit nog aardig wat rek. Zijn plan B als bachelor sportmanagement mag hij nog meer dan even achter de hand houden.