Ardooie verwelkomt Binck Bank Tour in coronastijl

Sam Bennett won vorig jaar een fiets van Ardooise makelij met dank aan Metafox. © JM
Redactie KW

Ardooie ontvangt dit jaar de Binck Bank Tour in coronastijl. Op dinsdag 29 september komt de eerste rit van deze Ronde van de Lage Landen aan. De rit vertrekt in Blankenberge en eindigt in de Stationsstraat. Vorig jaar won de Ier Sam Bennett, die in de recente Ronde van Frankrijk van groene trui veroverde en twee ritzeges boekte, de spurt van het peloton.

De renners krijgen een ietwat gewijzigd parcours in vergelijking met de vorige jaren. Ze komen rond 15 uur Koolskamp binnen via de Lichterveldsestraat. Er is een lokale ronde en de aankomst in de Stationsstraat wordt voorzien rond 16.30 uur. Er wordt verkeershinder verwacht tussen 14.30 uur en 17 uur.

De organisatie houdt zich aan de veiligheidsregels, afgesloten in een protocol tussen de overheden en de UCI. Zo wordt er geen publiek toegelaten in de aankomstzone. Er wordt aangedrongen om de wedstrijd zo veel mogelijk, te volgen op televisie.

Beperkte vipzone

Wie de wedstrijd live wil bekijken moet een circulatieplan volgen. Wie vanaf de Markt richting Ark wil moet de Stationsstraat via de oostkant volgen. Wie vanaf de Ark richting Markt gaat, moet dit langs de westkant van de Stationsstraat doen. Er zijn enkele oversteekplaatsen.

Er is een beperkte vipzone waar den regels van de horeca gelden. Deze regels zullen rigoureus worden toegepast. Vanaf de Prinsendreef en de Beveensestraat tot aan de Ark is er ook een mondmaskerplicht.

Ondertussen wordt ook de deelnemerslijst stilaan ingevuld. Op de website van de Binck Bank Tour staan de eerste namen. Met Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Zdenyk Stybar, John Degenkolb, Soren Krag Andersen en Oliver Naesen komen er zekers toppers aan de start. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier