Ardooie ontvangt op 13 augustus de Binck Bank Tour

Vorig jaar bleef Jasper Stuyven het peloton voor in Ardooie met een aanval in de laatste kilometer. © belga
Redactie KW

In de Binck Bank Tour wordt op 13 augustus de West-Vlaamse rit gereden met start in Blankenberge en aankomst in de Stationsstraat in Ardooie.

De renners krijgen in die tweede rit 168 kilometer en de vermoedelijke aankomst, na de twee lokale ronden in Ardooie, is voorzien omstreeks 16.30 uur. De renners komen Ardooie binnen via Lichtervelde en Koolskamp. Nieuw is dat ze dit jaar het knooppunt van de E403 en de ring vermijden. Van de Roeselaarsestraat fietsen ze door tot op de Tassche. Daar maken ze van de Gapaardstraat gebruik om naar de Beverensestraat te rijden en vervolgens het centrum van Ardooie binnen te komen langs de klassieke Kortrijksestraat en de Stationsstraat.

De Stationsstraat is doorgaans de afspraak voor de snelle mannen met uitzondering van vorig jaar. Toen zorgde Jasper Stuyven voor de verrassing door in de slotkilometer te ontsnappen.

Wie alles op de eerste rij aan de aankomst wil volgen kan VIP kaarten bestellen op het gemeentehuis. Na de koers is er het koerscafé in het Bockor café op het Marktplein, waar de toegang gratis is. Wat ook gratis is, is de pronostiek van de perskring met als eerste prijs een VIP arrangement voor twee personen ter gelegenheid van de slotrit op de Vesten in Geraardsbergen. Deelnemen kan via deze link.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier