Anthony Spysschaert mikt op mooie uitslag op PK in Ruddervoorde

Anthony Spysschaert werd dit jaar al elfde in Ichtegem en Villers-le-Temple. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Anthony Spysschaert (32) mag dan geen omloop op zijn maat aantreffen in Ruddervoorde, hij zal er zaterdag gemotiveerd aan de start van het provinciaal kampioenschap voor elite zonder contract komen. “Het moet mogelijk zijn om met mijn redelijk goede vormpeil een mooie uitslag te rijden.”

Spysschaert opende op 2 maart zijn campagne met een elfde plaats in het lastige Villers-le-Temple. “Ik werd ook al elfde in Ichtegem. Al het hele seizoen voel ik me goed. Recent was ik ook aan de slag in de Arden Challenge. Daar heb ik me vijf dagen goed kunnen uitleven. Voor mij mag het iets lastiger zijn. Maar toch zie ik de afspraak in Ruddervoorde zitten. Als er wind staat, en zeker als hij uit de goede hoek komt, kan het best een zware wedstrijd worden. Ik moet het hebben van een lastige koers met veel afscheiding. Geef mij dus zaterdag maar wind en regen. Dan zal ik extra gemotiveerd aan de start verschijnen.”

Mijn doel is om dit jaar toch een koers op mijn te schrijven. Vorig jaar werd ik tweede in Ottenburg

De 33-jarige kustrenner, die als individueel aantreedt, is een beetje een buitenbeentje in het peloton van de elite zonder contract. “Ik combineer mijn wedstrijden met granfondo’s en races voor cyclosportieven. Ik ben vaak aan de slag in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Zowel zondag als op woensdag 1 mei koerste ik bij onze oosterburen. Het gaat steeds om wedstrijden met veel hellingen. De parcoursen ginds zijn uitdagender. Je moet er altijd een pak hoogtemeters overwinnen.”

Mikken op zege

“Als ik wil koersen bij de elite zonder contract, ga ik vaak op zoek naar lastige afspraken in Vlaams-Brabant of de Ardennen, aldus Spysschaert, die vorig jaar goed was voor de vijftiende plaats op het Belgisch kampioenschap tijdrijden. “Mijn doel is om dit jaar toch een koers op mijn naam te schrijven. Vorig jaar werd ik tweede in Ottenburg.”

“In het cyclosportievengebeuren heb ik enkele wedstrijden aangestipt, zoals een zesdaagse in Oostenrijk. Ook in de Claude Criquielion en de Charly Gaul wil ik top zijn. Het is net die mix van gewone koersen bij de elite zonder contract met cyclosportieve wedstrijden die het allemaal zo boeiend maakt voor mij. Ondanks de combinatie met mijn voltijdse job blijf ik gedreven bezig. Aan sportieve uitdagingen heb ik geen gebrek. Ik zie me wel nog een tijdje op mijn elan doorgaan.”