Ann-Sophie Duyck tast in het donker voor tijdrit

Redactie KW

Met de 31-jarige Ann-Sophie Duyck brengt België dinsdag een ervaren pion aan de start van het WK tijdrijden voor vrouwen-elite. Na een minder tijdritseizoen plakt ze er vooraf geen resultaat op.

In Qatar, Richmond en Ponferrada finishte Duyck drie jaar op rij in de top tien van de WK-tijdrit, met als uitschieter de vijfde plaats in 2014. Vorig jaar werd de West-Vlaamse tweede op het EK, dit jaar negende. “Dat EK heb ik niet afgesloten met een tevreden gevoel. Ik voelde me niet goed, dat stoorde me het meest. Ik was constant tegen de muur aan het rijden. Ik heb het potentieel om beter te doen, als ik kijk naar mijn zilver van Herning.”

“Ik kwam dit jaar in de tijdritten niet tot het resultaat dat ik wenste. Ik bleef een beetje op mijn honger zitten. Ik hoop vooral dat ik hier het goede gevoel terug kan oppikken. Maar het is vrij moeilijk om daar een resultaat op te plakken: ik heb de laatste tijd vrij weinig tijdritten kunnen rijden. Waar sta ik tussen de concurrentie? Dat is echt in het duister tasten. En dat is een beetje jammer.”

Moeilijk parcours

De vrouwen krijgen in Oostenrijk 27,8 kilometer voor de wielen. “Het wordt een hele zware wedstrijd: het parcours heeft hele snelle stukken, maar ook ‘serieus steile’ beklimmingen die de doorslag gaan geven. Het wordt zaak om bergop goed te gaan doseren, maar ook niet te veel tijd te gaan verliezen. Balanceren op een slappe koord. En ook de wind en de dalende temperaturen kunnen een serieuze rol spelen.”

De Nederlandse vrouwen zijn torenhoog favoriet voor het WK. “Zij kunnen plaats 1 tot en met 4 invullen met hun vier rensters. Daar is iedereen zich van bewust. Maar het is ook zo dat een WK altijd mensen boven zich doet uitstijgen en door het ijs doet zakken (lacht). Ik heb beide al meegemaakt, hopelijk sta ik nu aan de goede kant.”

De dames rijden hun wedstrijd dinsdagnamiddag.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.