"Ik ben tot halfweg de fiets gekomen van Jesse Vandenbulcke, maar verder niet", vertelt Duyck. "Ik wist dat zij de snelste was van ons viertal, daarom ook probeerde ik in de slotronde meermaals een uitval op te zetten. Dat lukte niet. Ik ben niet de snelste in de sprint. Ik hoopte dat ze helemaal stil zou vallen, maar dat gebeurde spijtig genoeg niet. Dus moet ik maar genoegen nemen met de zilveren medaille. Dit was misschien wel dé kans om Belgisch kampioene op de weg te worden, maar het was net niet. Wie weet wat de toekomst brengt?"

Jolien D'hoore, Kaat Hannes en Lotte Kopecky waren niet te bespeuren op het podium. "Wij slaagden erin een lange vlucht tot het einde te dragen. Gaandeweg werd onze kopgroep uitgedund en uiteindelijk kwam het tot een sprint met vier. Ik zag meteen dat het goed zat en dat we de juiste mensen mee hadden om hiermee vol door te gaan. Dat lukte ons, al is het spijtig dat ik net Jesse moest laten voorgaan", besluit Duyck.

(Belga)

"Ik ben tot halfweg de fiets gekomen van Jesse Vandenbulcke, maar verder niet", vertelt Duyck. "Ik wist dat zij de snelste was van ons viertal, daarom ook probeerde ik in de slotronde meermaals een uitval op te zetten. Dat lukte niet. Ik ben niet de snelste in de sprint. Ik hoopte dat ze helemaal stil zou vallen, maar dat gebeurde spijtig genoeg niet. Dus moet ik maar genoegen nemen met de zilveren medaille. Dit was misschien wel dé kans om Belgisch kampioene op de weg te worden, maar het was net niet. Wie weet wat de toekomst brengt?" Jolien D'hoore, Kaat Hannes en Lotte Kopecky waren niet te bespeuren op het podium. "Wij slaagden erin een lange vlucht tot het einde te dragen. Gaandeweg werd onze kopgroep uitgedund en uiteindelijk kwam het tot een sprint met vier. Ik zag meteen dat het goed zat en dat we de juiste mensen mee hadden om hiermee vol door te gaan. Dat lukte ons, al is het spijtig dat ik net Jesse moest laten voorgaan", besluit Duyck.(Belga)