Ann-Sophie Duyck kent een mindere periode

© Foto Coghe
Redactie KW

Ann-Sophie Duyck is de laatste weken niet echt in topvorm. Zo greep ze twee weken geleden op het PK tijdrijden in Ruddervoorde nog naast de provinciale titel en hoopt ze dat er stilaan wat beterschap komt.

“Ik ben inderdaad niet tevreden zoals het nu gaat. Enerzijds zijn de uitslagen niet zoals ik het zou willen, maar anderzijds voel ik me ook gewoon niet in vorm. In de Healthy Ageing Tour in Nederland ben ik ziek geworden en dat is nog altijd niet uit m’n lichaam. De tijdrit in deze rittenkoers was alleszins slecht en daarna volgden nog een aantal mindere tijdritten. Het West-Vlaams kampioenschap in Ruddervoorde was een ontgoocheling. Vorig jaar had ik daar nog meer dan een minuut voorsprong op de tweede, terwijl ik dit jaar meer dan een halve minuut achterstand aangesmeerd kreeg. Ook vorige week vrijdag, in de tijdrit in Borsele, was het weerom hetzelfde. Aangenaam is dat inderdaad niet, maar je kan ook niet meer geven dan je lichaam aankan.”

Niet in Bavikhove

Zaterdag zal Ann-Sophie niet aan de start staan van het damescriterium van Leiedal Koerse, het traditionele Bavikhoofse profcriterium dat tot vorig jaar nog begin september plaatsvond. “De organisatie had mij uitgenodigd, maar het past helaas niet in mijn planning. Anders had ik met alle plezier meegedaan. Vorig jaar finishte ik er trouwens als tweede na Marianne Vos.”

Er wacht dit seizoen nog veel moois. Maar eerst weer gezond en fit worden

“Nu had ik echter al toegezegd om met de nationale ploeg de Tsjechische rittenwedstrijd Gracia Orlová te gaan rijden, waar ik ook goede herinneringen aan heb. In 2016 heb ik er al deelgenomen en werd ik achtste in de eindstand. In de tijdrit was ik toen de snelste. Dit jaar is het niet echt realistisch om met grote verwachtingen naar daar af te zakken. Aangezien ik de laatste weken niet ben zoals het hoort, moet het mijn doel zijn om gewoon weer gezond te worden en me goed te voelen. We zien dan wel wat voor resultaat daaruit volgt.”

Ik hoop vooral dat ik stilaan het sukkelstraatje van het voorjaar kan afsluiten. Het wordt tijd dat ik weer op niveau kan komen

“Ik hoop vooral dat ik stilaan het sukkelstraatje van het voorjaar kan afsluiten. Het wordt tijd dat ik weer op niveau kan komen. Mijn voorjaar mag dan wel min of meer mislukt zijn, dat betekent nog niet dat het hele seizoen er al op zit. Er ligt nog veel moois in het vooruitzicht waarin ik me toch weer kan bewijzen. Zo zijn er nog het Belgisch, Europees en wereldkampioenschap tijdrijden, ik hoop dat ik daar wat naartoe kan werken. Eerst weer gezond en fit worden en dan kunnen we daar stap per stap aan werken”, aldus de renster van Parkhotel Valkenburg CT, die eind juni haar nationale tijdrittitel moet gaan verdedigen in Middelkerke. Na de rittenkoers in Tsjechië, die nog tot zondag loopt, reist ze met de nationale ploeg trouwens nog door naar Yorkshire om er het WK-parcours te gaan verkennen.

Dankwoord voor Sport Vlaanderen

Ten slotte wil Duyck nog haar werkgever Sport Vlaanderen bedanken. “Ondanks mijn mindere campagne in 2018, om andere redenen dan dit seizoen, is men me mij blijven steunen en dat verdient een bedankje”, besluit de gewezen loopster. (RRK)