Ann-Sophie Duyck kan voor zesde keer op rij Belgisch kampioen tijdrijden worden

Ann-Sophie Duyck was vorig jaar in Anzegem sneller dan Lotte Kopecky en Ellen Van Loy. © belga
Redactie KW

De Izegemse Ann-Sophie Duyck vertrekt donderdag dus als dé te kloppen renster op het BK tijdrijden bij de vrouwen. Al is Duyck conditioneel niet top.

In 2014 liet ze in Hooglede respectievelijk Liesbet De Vocht en Maaike Polspoel achter zich. In 2015 was ze in Tervuren sneller dan Jolien D’hoore en Sofie De Vuyst. De derde titel op rij pakte Ann-Sophie Duyck in het hete Mol-Postel. Het zilver was daar voor Lotte Kopecky, het brons voor Isabelle Beckers. Op het motorcrosscircuit van Chimay gaf Duyck Isabelle Beckers en Julie Van De Velde het nakijken. Vorig jaar in het West-Vlaamse Anzegem pakte Ann-Sophie Duyck haar vijfde titel op rij in het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Toen liet de renster van Parkhotel-Valkenburg Lotte Kopecky en Ellen Van Loy achter zich. Het moge duidelijk zijn: Ann-Sophie Duyck is opnieuw de topfavoriete op dit BK.

“Ik trek met een hoop vraagtekens naar Middelkerke. Ik heb tot hiertoe een rotseizoen achter de rug. Tijdens de Thüringen Ladies Tour in Duitsland, eind mei, moest ik er in de derde etappe uit wegens ziekte. Mijn daaropvolgende koers was de Flanders Diamond Tour in Nijlen. En nu komt het BK tijdrijden eraan. Ik weet echt niet waar ik conditioneel sta en moet de titelstrijd wellicht in mindere omstandigheden afwerken“, sakkert Duyck.

Het Belgisch kampioenschap wordt afgewerkt in Middelkerke, in de provincie West-Vlaanderen waar Duyck thuis is. “Ik heb daarom het parcours al enkele keren bekeken. De verplaatsingen zijn immers niet zo groot”, vervolgt Duyck. “Ik vind het een heel mooie omloop. Echt iets voor rensters met een fikse motor. Er kan op power gereden worden. Ik zit met een mindere conditie en ik moet opboksen tegen een sterk Lottoblok waar onder andere Lotte Kopecky deel van uitmaakt. Ook met Jolien D’hoore ben je op dergelijk parcours nooit thuis en dan zijn er nog Shari Bossuyt en Britt Knaven. Natuurlijk wil ik die zesde titel op rij, maar dat zal niet simpel worden gezien mijn voorgeschiedenis dit seizoen”, besloot Duyck.

(BELGA)