Als Ann-Sophie Duyck tegenstand moet verwachten, dan komt die wellicht van Lotte Kopecky, Isbaelle Beckers of Julie Van De Velde. Zij stonden al eens met Duyck op het podium, maar de 30-jarige West-Vlaamse eiste altijd het hoogste schavotje op.

"Iedereen gaat er maar van uit dat ik mijn titel zal verlengen, maar winnen is niet zo simpel hoor. Op zo'n dag moet alles meezitten. Een stuurfout of mechanisch defect kan ervoor zorgen dat het niet loopt zoals het hoort", verklaarde Duyck woensdag. "Als je vier keer op rij Belgisch kampioene wordt, is het vrij logisch dat je getipt wordt als de te kloppen vrouw. Ik moet nu eenmaal met die druk kunnen omgaan."

"Ik ken het parcours. Anzegem ligt niet zover van waar ik woon. Ik was er tijdens de persvoorstelling ook bij en kreeg toen al een glimp te zien van het traject. Het is een parcours voor echte tijdrijders. Er moet de volledige afstand spanning op de benen gezet worden. Eigenlijk is tijdrijden de puurste discipline van het wielrennen. Knokken tegen jezelf en alles geven. En ja, dat ligt me nu eenmaal heel goed, zodat ik toch wel op een vijfde opeenvolgende titel hoop."

Virginie Soenen begint om 13.50 uur als eerste aan de 28,2 kilometer. Ann-Sophie Duyck start als laatste om 14.36 uur.

(Belga)