Anja Nobus mikt op top 30 in Ruddervoorde

Anja Nobus. © foto Coghe
Redactie KW

Anja Nobus is opnieuw uitstekend aan het crossseizoen begonnen. Van haar eerste vier wedstrijden wist de 46-jarige veldrijdster er drie te winnen. Daar ééntje aan toevoegen, zal niet voor dit weekend zijn. Morgen gaat de Waardamse namelijk van start tussen de elite in Ruddervoorde.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel respect we hebben voor de sportvrouw Nobus. Begin dit millennium behoorde ze tot de absolute top van België. Tussen 2002 en 2005 behaalde ze maar liefst drie tricolore truien: twee in het veld en één op de weg. De Waardamse is trouwens nog steeds de enige die tegelijkertijd nationaal kampioene was in beide disciplines. Velen zouden met een voldaan gevoel de fiets aan de haak hebben gehangen, maar aan stoppen denkt Nobus nog lang niet. “Ik moet bekennen dat ik het dit jaar even moeilijk heb gehad om mezelf te motiveren”, vertelt Nobus. “Ik ben altijd blijven trainen, maar ik ben iemand die een doel nodig heeft om naartoe te werken. En met heel die coronatoestanden was dat plots weggevallen. Ik heb even gedacht om ermee te stoppen, maar intussen is dat alweer gepasseerd.”

Nobus crosst vooral bij de LRC en is daar wekelijks bij de beteren. Haar drie zeges dit seizoen liegen er niet om. Maar ook op de crossen van Cycling Vlaanderen trekt ze haar streng. Morgen gaat ze van start in de Superprestige in Ruddervoorde. “Ik mik op een plaatsje binnen de eerste 30“, aldus de veldrijdster van Alu Decock-Litubel. “Het probleem is dat ik geen punten heb en daardoor achteraan moet starten, op de 57ste positie. Ik zal een pak meisjes moeten inhalen, maar dat moet wel mogelijk zijn.”

Mocht Anja Nobus er toch plots genoeg van hebben, dan is haar opvolging al verzekerd. Twee jaar geleden kreeg nichtje Jasmira de crossmicrobe te pakken. “Ze is deze zomer veel verbeterd. Moest ze mijn karakter hebben, dan zou ze het wel eens ver kunnen schoppen. Maar ze is nog jong, amper 17 jaar, dat kan dus nog komen.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier