Wat betreft ex-winnaars levert Wanty-Groupe Gobert met Guillaume Van Keirsbulck (2011) en Tom Devriendt (2017) twee renners af. Bij Lotto Soudal mocht Jens Debusschere in 2015 al eens het zegegebaar maken op de Markt van Lichtervelde. Het record met drie zeges van Gilbert Desmet, Etienne De Wilde en André Maelbrancke komt dus dit jaar niet in het gedrang. De organisatoren besloten dit jaar om slechts 7 in plaats van 8 plaatselijke ronden in hun parcours op te nemen. Dat betekent dat het aantal kilometers wat werd teruggeschroefd.

Zeven ronden van 10,2 kilometer

De renners nemen om 12.45 uur vanop het Marktplein van Lichtervelde het vertrek voor hun 191,4 kilometer lange tocht. Via Wingene, Oostkamp, Torhout, Ichtegem, Gistel, Middelkerke, Diksmuide, Veurne, Koekelare en Torhout wordt na 120 kilometer wedstrijd de zeven plaatselijke ronden van elk 10,2 kilometer in Lichtervelde aangevat. Daarna kennen we de opvolger van Tom Devriendt, die vorig jaar de snelste was in een sprint met drie. Tweede werd toen Maarten Wynants voor de Nederlander Brian van Goethem. André Greipel won de sprint van het peloton en werd vierde.

Deze laatste topt de Lotto Soudalploeg waar ook nog onder andere Jens Debusschere, Jasper De Buyst en Jens Keukeleire deel van uitmaken. Sep Vanmarcke is kopman binnen EF Education First-Drapac. Bij het derde WorldTeam, Trek-Segafredo, starten onder meer Ruben Guerreiro, Gregory Rast en Boy van Poppel.

Rugnummer 1 voor Tom Devriendt

Tom Devriendt mag, als meest recente winnaar, met het rugnummer 1 aanzetten in Lichtervelde. De naar Otegem uitgeweken Veurnenaar krijgt de steun van onder andere Guillaume Van Keirsbulck en Boris Vallee. En dan zijn er nog de in het oog springende namen als die van Jan-Willem van Schip, Brian van Goethem, Wouter Wippert (Roompot-Nederlandse Loterij), Dries De Bondt, Stijn Devolder, Stijn Steels (Veranda's Willems-Crelan), Amaury Capiot, Jonas Rickaert, Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Dehaes, Kevyn Ista, Ludwig De Winter (WB-Aqua Protect), Bert De Backer en Jonas Vangenechten (Vital Concept).

André Greipel hervat competitie in Lichtervelde

André Greipel (Lotto Soudal) hervat woensdag tijdens de Omloop van het Houtland de competitie. Eerder diende de 36-jarige Duitser wegens ziekte op te geven in het Kampioenschap van Vlaanderen van afgelopen vrijdag.

"André Greipel vertoonde daags voor die bewuste wedstrijd al de eerste symptomen van ziekte maar wou toch starten in Koolskamp. Gaandeweg verergerde de zaak en moest hij er voortijdig uit. De Primus Classic, van zaterdag 15 september, kwam ook nog veel te vroeg en daarom beslisten wij om hem woensdag te laten hervatten in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde", stelt sportdirecteur Frederik Willems.

"We komen er dus met een sterke ploeg aan de start en daarom verwacht ik in de Omloop van het Houtland wel wat van mijn renners."

Wat betreft ex-winnaars levert Wanty-Groupe Gobert met Guillaume Van Keirsbulck (2011) en Tom Devriendt (2017) twee renners af. Bij Lotto Soudal mocht Jens Debusschere in 2015 al eens het zegegebaar maken op de Markt van Lichtervelde. Het record met drie zeges van Gilbert Desmet, Etienne De Wilde en André Maelbrancke komt dus dit jaar niet in het gedrang. De organisatoren besloten dit jaar om slechts 7 in plaats van 8 plaatselijke ronden in hun parcours op te nemen. Dat betekent dat het aantal kilometers wat werd teruggeschroefd. De renners nemen om 12.45 uur vanop het Marktplein van Lichtervelde het vertrek voor hun 191,4 kilometer lange tocht. Via Wingene, Oostkamp, Torhout, Ichtegem, Gistel, Middelkerke, Diksmuide, Veurne, Koekelare en Torhout wordt na 120 kilometer wedstrijd de zeven plaatselijke ronden van elk 10,2 kilometer in Lichtervelde aangevat. Daarna kennen we de opvolger van Tom Devriendt, die vorig jaar de snelste was in een sprint met drie. Tweede werd toen Maarten Wynants voor de Nederlander Brian van Goethem. André Greipel won de sprint van het peloton en werd vierde.Deze laatste topt de Lotto Soudalploeg waar ook nog onder andere Jens Debusschere, Jasper De Buyst en Jens Keukeleire deel van uitmaken. Sep Vanmarcke is kopman binnen EF Education First-Drapac. Bij het derde WorldTeam, Trek-Segafredo, starten onder meer Ruben Guerreiro, Gregory Rast en Boy van Poppel. Tom Devriendt mag, als meest recente winnaar, met het rugnummer 1 aanzetten in Lichtervelde. De naar Otegem uitgeweken Veurnenaar krijgt de steun van onder andere Guillaume Van Keirsbulck en Boris Vallee. En dan zijn er nog de in het oog springende namen als die van Jan-Willem van Schip, Brian van Goethem, Wouter Wippert (Roompot-Nederlandse Loterij), Dries De Bondt, Stijn Devolder, Stijn Steels (Veranda's Willems-Crelan), Amaury Capiot, Jonas Rickaert, Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Dehaes, Kevyn Ista, Ludwig De Winter (WB-Aqua Protect), Bert De Backer en Jonas Vangenechten (Vital Concept).