Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Toch probeerden Anthony Turgis, Rob Ruijgh en Daan Soete om een vroege vlucht op te zetten. Daar slaagden zij niet in. De renners van Sport Vlaanderen-Baloise zorgden er immers voor dat Aimé De Gendt het meeste punten sprokkelde tijdens de Checkpointsprint, in het nevenklassement van de strijdlust dat hij aanvoert. In aanloop naar die bewuste spurt, na 22 kilometer koers, kwam Amaury Capiot zwaar ten val.

Het bleef onrustig in de grote groep en opnieuw probeerden enkelen een uitval op te zetten. Enkel Antoine Warnier, Quinten Hermans, Johan Jacobs, Jimmy Janssens en Rob Ruijgh slaagden erin om na 38 kilometer weg te springen. Het vijftal kreeg een maximale voorgift van 1:25 van het peloton waarin de mannen van Lotto Soudal, met leider André Greipel in hun rangen, het tempo bepaalden.

Twee plaatselijke ronden in Knokke-Heist

De vijf vluchters mochten aan de twee plaatselijke ronden, van elk 19,4 kilometer, aanvatten met een voorsprong van 45 seconden op het peloton. Wanneer de renners van Aqua Blue Sport het tempo overpakten in de grote groep spatte het peloton in twee delen uiteen. Lasse Norman Hansen vervoegde net voor de 'Gouden Kilometer' de kopgroep en liet die meteen in de steek. De Deen nam zo de drie bonificatiesprinten voor zijn rekening, maar daarna smolt alles opnieuw samen.

Na de eerste etappe won André Greipel ook de tweede rit van de Baloise Belgium Tour., BELGA
Na de eerste etappe won André Greipel ook de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. © BELGA

Niemand slaagde erin om nog weg te komen en in de daaropvolgende sprint kon André Greipel op 115 meter van de finish perfect vanachter zijn lead-outman, Jasper De Buyst, komen. Meteen goed voor de tweede opeenvolgende ritzege van de Duitser in deze Baloise Belgium Tour.

Vrijdag staat een individuele tijdrit op het programma. De renners werken dan in de straten van Bornem een race tegen de tijd af over 10,6 kilometer.

(MF/Belga)

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Toch probeerden Anthony Turgis, Rob Ruijgh en Daan Soete om een vroege vlucht op te zetten. Daar slaagden zij niet in. De renners van Sport Vlaanderen-Baloise zorgden er immers voor dat Aimé De Gendt het meeste punten sprokkelde tijdens de Checkpointsprint, in het nevenklassement van de strijdlust dat hij aanvoert. In aanloop naar die bewuste spurt, na 22 kilometer koers, kwam Amaury Capiot zwaar ten val. Het bleef onrustig in de grote groep en opnieuw probeerden enkelen een uitval op te zetten. Enkel Antoine Warnier, Quinten Hermans, Johan Jacobs, Jimmy Janssens en Rob Ruijgh slaagden erin om na 38 kilometer weg te springen. Het vijftal kreeg een maximale voorgift van 1:25 van het peloton waarin de mannen van Lotto Soudal, met leider André Greipel in hun rangen, het tempo bepaalden. De vijf vluchters mochten aan de twee plaatselijke ronden, van elk 19,4 kilometer, aanvatten met een voorsprong van 45 seconden op het peloton. Wanneer de renners van Aqua Blue Sport het tempo overpakten in de grote groep spatte het peloton in twee delen uiteen. Lasse Norman Hansen vervoegde net voor de 'Gouden Kilometer' de kopgroep en liet die meteen in de steek. De Deen nam zo de drie bonificatiesprinten voor zijn rekening, maar daarna smolt alles opnieuw samen. Niemand slaagde erin om nog weg te komen en in de daaropvolgende sprint kon André Greipel op 115 meter van de finish perfect vanachter zijn lead-outman, Jasper De Buyst, komen. Meteen goed voor de tweede opeenvolgende ritzege van de Duitser in deze Baloise Belgium Tour. Vrijdag staat een individuele tijdrit op het programma. De renners werken dan in de straten van Bornem een race tegen de tijd af over 10,6 kilometer.(MF/Belga)