Amerikaan Gibbons wint in Anzegem

De Amerikaan Thomas Gibbons was de sterkste in Anzegem. Hij ontsnapte op twee ronden van het einde. © VW

Er kwamen 171 elites zonder contract en beloften aan de start van de Grote Prijs Record Bank-Vanhulle-Gavedauw in Anzegem. De Amerikaan Thomas Gibbons ontsnapte op twee ronden van het einde uit een kopgroep van twintig en hield nipt stand.

Thomas Gibbons (Cibel) reed over de streep na 2 uur 46 minuten en 20 seconden. Op een luttele 5 seconden volgde Stijn Minne (All Friends Cycling) als tweede. Jimmy Duquennoy (Color Code – Aquality Protect) klopte Matthias Allegaert (Cycling Team BCV Works-Soenens-Jielker Geldhof) in de strijd om de derde plaats. Tuur Deprez (VL Technics-Experza-Abutriek C.T.) werd vijfde na de pelotonspurt.