Als Wout wint, dan winnen zij ook: namen van Willem en Klaas prijken op kampioenentrui Van Aert

Klaas Bruggeman (links) en Willem Laureys (rechts) genoten woensdag dubbel zo hard van de overwinning van Wout van Aert. © gf/Belga
Philippe Verhaest

Toen Wout van Aert woensdag de rit op de Mont Ventoux won, steunden zijn supporters hem letterlijk vanop zijn schouder. Op zijn truitje prijken immers de namen van een pak van zijn grootste fans, onder wie ook heel wat West-Vlamingen. Wij spraken met twee WVA-tifosi.

Klaas Bruggeman uit Roeselare

De 31-jarige Klaas Bruggeman woont met zijn verloofde Annelien en kinderen Fons (4) en Fiene (2) in Roeselare en werkt bij Sint-Idesbald. Zijn vrije tijd spendeert hij grotendeels aan Wout Van Aert. “WVA staat er altijd van het begin tot het einde van het seizoen. Een complete renner die prijzen kan pakken in eendagskoersen, tijdritten en het grote rondewerk. De beelden waar hij krampen krijgt bij de laatste klim in Siena staan op mijn netvlies gebrand. Puur doorzettingsvermogen. Kracht putten uit een tegenslag, is wat Wout typeert. Zijn val in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk in 2020 is daar een schoolvoorbeeld van. Ook op de Olympische Spelen zie ik hem knallen. Met mijn naam op zijn truitje”, glundert hij. “Als je hoort dat je naam op zijn shirt staat, is dat kicken.”

Willem Laureys uit Koolkerke (Brugge)

Willem Laureys (25) al enkele jaren hevig fan van WVA. “Vooral de strijd tussen Wout en Mathieu van der Poel vind ik fantastisch”, legt de student biowetenschappen uit. “Wout is voor mij een symbool van de wielersport”, gaat Willem verder. “Hij dwingt veel respect af en gaat altijd voor de volle honderd procent voor de overwinning. Momenteel is hij de meest complete renner van het peloton.” Zijn favoriete Wout-moment is de Strade Bianche in 2020. Tot woensdag, want ook de Tour volgt Willem met argusogen. “Ik ben ervan overtuigd dat Wout ooit nog in het geel zal fietsen. Het is uniek dat mijn naam op zijn wielertrui prijkt. Het is een prachtig ontwerp en ik ben er apetrots op. Op een lastig moment tijdens het fietsen geeft het een boost om je eigen naam te lezen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.