Alpecin-Fenix doet met Mathieu van der Poel gooi naar winst

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) (archief) © belga
Redactie KW

De Nederlander Mathieu van der Poel start zondag als een van de topfavorieten voor de eindzege in Gent-Wevelgem. Hij krijgt dan ook het absolute kopmanschap binnen zijn team Alpecin-Fenix.

“Met het wegvallen van Parijs-Roubaix verandert er eigenlijk weinig aan de einddoelen van Mathieu van der Poel”, verduidelijkte sportdirecteur Michel Cornelisse. “Gent-Wevelgem stond al lang op zijn verlanglijstje, net als de Ronde van Vlaanderen.”

“Rijden om te winnen”

“Natuurlijk is het jammer dat de Helleklassieker niet wordt gereden, maar dat is voor iedereen het geval. Tim Merlier is ook present morgen, voor als het tot een sprint moest komen. Ook Jonas Rickaert start. Wij staan opnieuw met een sterke selectie aan de start. De tijd dat we onopgemerkt meereden in de grote groep is al een tijdje voorbij. Wij rijden altijd om te winnen en om ons te laten opmerken. Daar kregen we in het verleden wel al eens een opmerking over, maar nu zijn de meningen toch wel anders.”

“Ik hoop alvast dat het een zware wedstrijd wordt. De weersvoorspellingen laten dat toch al uitschijnen. Op De Moeren is de wind altijd een bepalende factor. Ook de weg daarheen is best pittig en dan komen de hellingen er nog aan. Ik verwacht wel het één en ander in deze Gent-Wevelgem. Ook in de Ronde van Vlaanderen natuurlijk. Deze laatste gingen we al enkele keren verkennen. Die koers heeft geen geheimen meer voor ons.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier