Allrounder Gaëtan Hellebuyck slaat cross in Zarren over

Gaëtan Hellebuyck past zondag voor de manche van de Aspiranten Cyclocross Cup in Zarren. “Er staan nog slechts twee crossen op mijn programma. Daarna gaat mijn aandacht weer uit naar de wegcompetitie”, zegt de Wingenaar van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

Gaëtan Hellebuyck begin oktober in Diksmuide. “Ik ben tevreden over mijn crosscampagne.” (Foto Gino Coghe) © Foto Coghe

“Ik ben tevreden over mijn veldritcampagne. Afgelopen weekend werd ik vijfde (bij de 13-jarigen, red.) in Koekelare. Ik moest op de tweede rij starten, maar na de eerste bocht zat ik al op de vierde plaats. Door een valpartij verloor ik enkel plaatsen, maar ik kon tegen halfkoers postvatten in derde stelling. In de slotfase zakte ik nog wat terug, maar ik kon zeker leven met mijn uitslag. Het draait al de hele winter goed. Alleen over het Belgisch kampioenschap ben ik een beetje ontgoocheld. De loting zat ik tegen. Ik was 55ste op 55 deelnemers en moest de hele eerste ronde lopen om uiteindelijk 23ste te worden.”

Twee zeges op weg

Ook op de weg verdiende de klepper van de Jonge Renners Roeselare al zijn strepen. “Ik boekte twee zeges”, blikt Hellebuyck terug. “Zeven keer stond ik op het podium. Een mooie balans. Na afloop van het wegseizoen stoomde ik me rustig klaar voor het veldrijden. Ik reed met de fiets naar school en werkte specifieke trainingen in het veld af. In mijn eerste wedstrijd in Diksmuide eindigde ik als vierde. Toen al wist ik dat het een degelijk veldritseizoen zou worden.”

“Ik wil komend jaar bevestigen op de weg. Dit jaar stond ik zeven keer op het podium”

Drie jaar geleden zette Hellebuyck een punt achter zijn voetballoopbaan. “Ik ben blij dat ik de stap naar de wielersport gezet heb. Mijn pa Davy heeft ook gekoerst. Hij zegt wat ik moet doen. Een eigen trainer heb ik nog niet nodig. Ik heb normaal gezien nog een ruime groeimarge.”

Ook actief op de piste

“Ik doe ook aan baanwielrennen. Om die reden spits ik me niet toe op het klassement van de Aspiranten Cyclocross Cup. Enkel in Lichtervelde en Varsenare zal ik nog crossen. Ik wil rustig kunnen opbouwen naar het wegseizoen. Bevestigen, daar draait het volgend jaar om. De Wielerschool in Brugge is in elk geval een ideale omgeving voor mij. Samen met collega’s Bart Jay Junior Vandecasteele (veldrijder, red.) en Viggo Van Neste (baan- en wegwielrenner, red.) kan ik er in ideale omstandigheden aan mijn vormpeil werken.” (MVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.