Alexander Maes uit Deerlijk niet gespaard van tegenslag in oefenkoersen

Alexander Maes. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Zoals voor velen kwam er ook voor elite zonder contract Alexander Maes in deze bijzondere tijden niet veel koers aan te pas. In de weinige koersen die hij intussen al reed, bleef hij dan nog niet gespaard van pech. Mooie uitslagen waren voor hem voorlopig nog niet aan de orde.

Dit seizoen heb ik inderdaad nog niet veel kunnen koersen, enerzijds door de coronacrisis, maar ook doordat ik weinig getraind heb. De afgelopen maanden heb ik het vooral druk gehad met mijn werk bij Master Meubel in Turnhout. Er bleef niet veel tijd over om te fietsen”, aldus de inmiddels naar Kasterlee verhuisde Deerlijknaar.

De afgelopen weken reed hij al vier wedstrijden, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. In de allereerste oefenkoers in Bellegem reed hij lek, de dag erna kreeg hij opnieuw te kampen met materiaalpech in de GP Vermarc in Rotselaar. Kruisem was met een 52ste stek nog de beste van de oefenwedstrijden. De Keizerskoers in Noorderwijk was dan weer geen succes, maar daar kon de renner van Team Anarto-SVK (de opvolger van Team Cibel-Cebon, red.) pas een halfuur voor de start verschijnen na zijn werk.

“Niet echt om over naar huis te schrijven dus. Nu wacht er nog bijna een maand zonder koers. Als alles min of meer goed gaat, is de eerstvolgende wedstrijd pas eind augustus. Laat ons hopen dat ik tegen dan al wat meer heb kunnen trainen zodat de conditie dan toch wat beter is. Nu is die echt niet zoals het hoort.”

Geen profambities meer

“Met een deftige conditie kan ik in Kruisem bijvoorbeeld wel tegen de top tien gaan aanleunen, maar nu was om en bij de 50ste plaats het hoogst haalbare. Laat voor de wedstrijden die nog komen, uitrijden het voornaamste doel zijn. We zien dan wel hoe het verder loopt en dat zal vooral afhangen van het koersverloop.”

Alexander was enkele jaren geleden nog stagiair bij o.a. Wanty-Groupe Gobert en Team Katjoesja. De vorige jaren reed hij bij de continentale ploegen Tarteletto-Isorex en Cibel-Cebon, maar nu rijdt hij als elite zonder contract voor Team Anarto-SVK. Profambities heeft hij inmiddels niet meer.

“Het gebeurt maar zelden dat iemand na een terugkeer naar de elite zonder contract alsnog bij de profs terechtkomt. Dus ik heb me daar al wel op ingesteld.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier