Alexander Maes keert terug naar Cibel-Cebon

© VDB
Redactie KW

Alexander Maes wist zich het afgelopen seizoen meermaals te tonen in een aantal grote koersen. Enkele overwinningen waren mogelijk, maar hij strandde telkens op een ereplaats. In 2019 zal hij terug in de kleuren van Cibel-Cebon gaan rijden, de club waarbij hij in 2017 al reed.

In de GP José Dubois in Isières kwam de eerste toptienplaats, Alexander werd er negende. Daarna werd hij ook nog vierde in de Ster van Aartselaar en derde in de GP Criquielion. In de GP Etienne De Wilde in Laarne strandde de Deerlijknaar op een tweede plaats. “Als alles wat had meegezeten in die koersen, dan had ik evengoed kunnen winnen, maar het is nu eenmaal anders afgelopen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn seizoen, al ben ik sinds juni wel relatief veel tegen het asfalt gegaan, een tiental keer zelfs”, aldus Alexander.

Betere voorwaarden

Dit seizoen reed hij voor Tarteletto-Isorex, maar volgende seizoen keert de profrenner terug naar Cibel-Cebon, de ploeg waarvoor hij in 2017 al reed. “Ik kon bij Cibel een contract met betere voorwaarden krijgen. Daarnaast heb ik me ook altijd goed gevoeld bij Cibel, het was een aangename groep renners.”

Ik kon bij Cibel een contract met betere voorwaarden krijgen. Daarnaast heb ik me ook altijd goed gevoeld bij die ploeg

Intussen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen natuurlijk al volop aan de gang. Afgelopen weekend nam de 25-jarige renner deel aan de kerstcorrida voor eigen volk in Deerlijk. “Eigenlijk stond er een duurtraining met de fiets op het programma, maar deze zomer zal ik nog genoeg in het zadel moeten zitten. Dan kan je gerust eens 15 kilometer gaan lopen als voorbereiding. Mijn tijd was zelfs nog redelijk goed, niettegenstaande ik dit jaar nog maar de helft van de afstand gewoon was.” Deze zomer zal hij uiteraard weer zijn uiterste best doen om zich te tonen in koers. “Dat zal wellicht nog niet meteen in het begin van het seizoen zijn, ik kom doorgaans pas op dreef eens het mei is. Een overwinning zou er toch wel eens in mogen zitten, maar die krijg je natuurlijk niet op bestelling. Mijn programma is momenteel nog niet gekend, dat zal waarschijnlijk ergens rond de ploegvoorstelling bekendgemaakt worden.

Alexander Maes keert terug naar Cibel-Cebon
© vdb

Al 16 jaar coureur

Alexander koerst al een 16-tal jaar, hij begon als tienjarige met wielrennen. Zijn mooiste wedstrijd was, naar eigen zeggen althans, Parijs-Tours in 2016. “Niet voor de uitslag, want ik ben er zelfs achter het peloton aangekomen, ik heb er vooral veel gewerkt in dienst van de ploeg. Wat er zo bijzonder was, was de lange afstand. Ze hadden er een koers van ruim 250 kilometer van gemaakt naar aanleiding van het WK dat toen plaatsvond in Qatar. Die afstand kon zeker tellen.” (RRK)