Alessio Dhoore en Stefano Museeuw botsen op sterke Amerikaan

© COGHE GINO
Redactie KW

Bij de juniores in Koksijde ging de sterke Amerikaan Gage Hecht met de zege lopen. Alessio Dhoore uit Assebroek had de overwinning binnen bereik, maar de eerstejaars van Telenet-Fidea moest finaal met rugklachten inbinden. Stefano Museeuw uit Gistel, die een sterke race reed, vervolledigde het podium. Gilles Borra uit Beerst werd vijfde.

Alessio Dhoore, twee weken geleden nog knap achtste op het EK in Duitsland, had op twee ronden van het einde uitzicht op de overwinning. “Maar ik denk dat de Amerikaan een foutje maakte en ik daardoor wat voorsprong had. Maar hij was veel sterker op de lange rechte stroken en reed het gat zo dicht. Ook in het lopen was hij beter. Ik had een goeie dag, maar kwam twee keer ten val. Ook de rug speelde andermaal op. Sinds augustus ben ik vijf centimeter gegroeid, maar mijn spieren groeien niet meteen mee. Dat zorgt voor die rugklachten. Frustrerend, maar toch ben ik tevreden na vandaag.”

Stefano Museeuw werd mooi derde. “Uiteraard ben ik tevreden. Vooraf had ik met dit internationale deelnemersveld zelfs voor een topvijfplaats getekend, maar na die prima start wist ik dat top vijf er zeker inzat. Dat ik uiteindelijk nog het podium haal, maakt me des te blijer.”

Gilles Borra werd vijfde. Er verschenen Amerikanen, Britten, Duitsers, een Nederlander, een Tsjech, een Deen en een Luxemburger aan de start.

(TVB-foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier