Alessio De Maere wil in schoonheid afscheid nemen van zijn juniorperiode

Alessio De Maere. © foto Coghe
Redactie KW

Als eerstejaarsjunior liet Alessio De Maere vorig seizoen al enkele mooie resultaten noteren. Hoewel het veldrijden zijn passie blijft, hoopt de Gistelnaar deze nazomer nog enkele mooie stappen vooruit te zetten op de weg.

De 18-jarige Alessio De Maere heeft van de lockdown het beste gemaakt: hij sloot zijn middelbare studies humane wetenschappen met vrucht af als aanloop naar een bachelor sport en bewegen in Howest Brugge. “Hij zal een tandje moeten bijsteken”, weet papa Peter, die een verleden heeft als veldrijder en als ploegleider bij Sportgroep Maes Koksijde en Beveren 2000. “Ook als renner heeft Alessio het volle pond nog niet gegeven en dat hoefde ook niet. Goed worden is duurzamer dan goed zijn, waarmee ik niet wil gezegd hebben dat mijn zoon een topper zal worden. Wat ik wel weet, is dat hij zich amuseert in het veld en op de weg. Dat deed hij ook als voetballer bij Club Brugge en KV Oostende, maar aan de lokroep van zijn genen (als kleinzoon van ex-prof Gérard David, red.) viel niet te weerstaan. Bij Gaverzicht-Be Okay vond hij de ideale uitvalsbasis. Op 30 juni 2018 behaalde hij zijn eerste en enige zege in Slypskapelle.”

Groeispurt

Als neojunior deed Alessio het meer dan behoorlijk met ereplaatsen in koersen ver van huis en met veel deelnemers: achtste in Duisburg, 12de in Korbeek-Lo, vierde in Borgloon… Het viel hem te beurt na een matige winter in het veld die er hem evenwel (nog) niet toe kan bewegen om alles op de weg te zetten. “Het veldrijden blijft zijn passie. Toch zie ik hem deze nazomer op de weg mooie stappen zetten als tweedejaars. Zijn groeispurt is zich aan het voltrekken.”

“Hij zal niet van de ene koers naar de andere hollen. In juli houdt hij zich, op advies van zijn trainer Marc Hemeryck, aan een beperkt aantal oefenkoersen: Dikkebus, Zolder, MTB Oostende en de bijgekomen wedstrijd in eigen Gistel. Daarna hoopt hij op deelname aan de Ster van Zuid-Limburg en Keizer der Juniores. Dat zou een mooie afsluiter zijn. Tussendoor gaat hij kijken hoe Mauri Vansevenant het stelt in de Tour de l’Ain en het Criterium du Dauphiné. Dieper in de herfst wordt het crossen als neobelofte een ander paar mouwen. Deelnemen en groeien zal dan primeren op uitblinken. We gunnen Alessio alle faciliteiten om zijn passie te beleven. Het zal hem verrijken als mens zoals het 30 jaar geleden ook met mij deed.” (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier