Alessio De Maere: “Als eerstejaars mooie uitslagen behaald”

De Maere werd onder meer vierde in Hoogstraten. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De winter loopt voor eerstejaarsjunior Alessio De Maere op zijn einde. De crosser van KVC De Noordzeemeeuw blikt nu al tevreden terug op zijn seizoen. Toch wil hij binnenkort nog eens knallen in de veldrit van Middelkerke.

Eerstejaarsjunior Alessio De Maere is de zoon van Peter De Maere. Peter is een bekende naam in het wielermilieu en was ook vele jaren zelf actief als veldrijder. Toch koos Alessio niet onmiddellijk voor het veldrijden. “Ik heb bij de jeugd van Club Brugge en KV Oostende gevoetbald. Ik speelde er op hoog niveau, maar na een tijdje had ik het er moeilijk. De druk werd me te veel en ik had geen plezier meer in mijn sport. Zo kwam ik het veldrijden terecht.”

Thibau Nys

Dit seizoen maakte Alessio de overstap naar de juniores. Toch ondervond hij zelf niet zo veel moeite. “Je merkt wel dat het niveau hoger ligt. Iedereen is al wat meer met zijn sport bezig en de verschillen onderling zijn kleiner. Toch kon ik als eerstejaars een aantal mooie resultaten behalen. In de wedstrijden van de Superprestige kwam ik nog net te kort voor de top tien. In de B-crossen streed ik mee voor de top vijf.” Alessio’s beste wedstrijd was in Hoogstraten. Daar behaalde hij een knappe vierde plaats en greep hij nipt naast het podium. “De omloop lag er bevroren bij en dat heb ik graag. Ik ben technisch heel sterk, dus ik vond er een parcours op mijn maat. Die techniek heb ik van mijn papa mee.”

Ik ben technisch heel sterk. Dat heb ik van mijn papa mee

Bij de juniores reed Alessio al meermaals samen met Thibau Nys, de zoon van veldriticoon Sven Nys. Rond de jongste Nys heerst er een ware hype en hij heeft zelf al een eigen programma op tv. “Die aandacht komt er ook doordat hij de zoon van is, maar Thibau is vooral zelf een steengoed renner. De klasse spat ervan af als je hem bezig ziet. Ik kan met een fiets rijden, maar wat hij allemaal doet… dat kan ik niet, hoor. Hij is duidelijk de beste veldrijder van onze categorie.” (lacht)

De toekomst

Dit weekend rijdt Alessio geen wedstrijd. Volgend weekend start hij in Lille. De week erna wacht Middelkerke, een soort van thuiscross voor hem. “Middelkerke ligt niet ver vanwaar ik woon, dus daar wil ik nog eens knallen. Misschien start ik erna nog in Oostmalle, maar dat is onder voorbehoud. Vervolgens las ik twee weken rust in en begin ik aan de opbouw naar het nieuwe seizoen toe. Volgend seizoen wil ik meestrijden voor het podium in de B-crossen en in de grote wedstrijden wil ik een vaste waarde worden in de top tien. Daarvoor ga ik hard werken.” (Simon Dekaezemaker)